Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
6'lı masanın ikinci tur görüşmeleri başladı: Gündemde neler var?

6'lı masanın ikinci tur görüşmeleri başladı: Gündemde neler var?

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vaadiyle bir araya gelen Millet İttifakı’nı oluşturan ‘Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmeleri CHP’nin ev sahipliğinde başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beş lideri CHP Genel Merkezi’nin bahçesinde karşıladı. Görüşmenin CHP Genel Merkezi'nin 12. katında yapıldığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2022 - 15:31

Millet İttifakı’nı oluşturan 6'lı masanın, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vaadiyle 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmelerin ilk tur çalışmaları Saadet Partisi ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu 6'lı masanın ikinci tur görüşmeleri bugün başladı.

CHP’nin ev sahipliğindeki başlayan ikinci tur görüşmelerinde CHP Genel Merkezi’nde başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, diğer 5 Genel Başkanı Genel Merkez binası önünde tek tek karşıladı. Konuk genel başkanlar, CHP Genel Merkezi’nin girişinde Kılıçdaroğlu ile beraber fotoğraf çektirdikten sonra içeriye geçti.

GENEL MERKEZE İLK GELEN LİDER UYSAL OLDU

CHP Genel Merkezi’ne ilk olarak saat 13.57’de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal geldi.

Uysal’ın ardından sırasıyla saat 13.59’da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, saat 14.02 Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, saat 14.05’te DEVA Partisi Genel Başkanı Ahmet Babacan ve saat 14.10’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Merkezi’ne ulaştı.

TOPLANTI 14.11'DE BAŞLADI

Saat 14.11’de başlayan görüşmenin CHP Genel Merkezi'nin, Genel Başkanlık katı olan 12. katta yapıldığı öğrenildi.

Genel Başkanlar Kılıçdaroğlu eşliğinde CHP Genel Merkezi’ne girdikten sonra, toplantının yapılacağı salona kadar CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek kendilerine eşlik etti.

CHP Genel Merkezi bahçesine basının görüşmeyi rahat takip edebilmesi için platform kuruldu.

KRİTİK GÖRÜŞME ÖNCESİ YENİ PAYLAŞIM

Toplantıya dakikalar kala, 6'lı masadan yeni bir paylaşım geldi. Twitter'dan paylaşılan videoda, 6 lider de yer aldı.

Söz konusu paylaşımda, "Biz korkudan değil; huzurdan yanayız. Biz baskıdan değil; özgürlükten yanayız. Biz kutuplaşmadan değil; kucaklaşmadan yanayız. Biz kin ve nefretten değil, sevgi ve saygıdan yanayız. Biz kazanacağız; 85 milyon yurttaşımız kazanacak Biz kazanacağız; tüm Türkiye kazanacak!" ifadeleri yer aldı.

GÜNDEMDE HANGİ KONULAR VAR?

Gündemi merak edilen toplantıda adaylık tartışması yerine adaylık tartışmalarını aşacak bir yöntemin ortaya çıkması bekleniyor. Toplantı sonucunda, özellikle geçiş sürecinin yol haritasında büyük yol alınması ve bu çalışma sonlandığında bir mutabakat altına alınacağının duyurulması hedefleniyor.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle bir araya gelen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu 6'lı masanın liderleri, bugün 2. tur görüşmelerinin ilkini gerçekleştirmiş olacak.

CHP'DEN ‘ALTILI MASA’ TOPLANTISI ÖNCESİ "BİRLİK, BERABERLİK VE DEMOKRASİ" MESAJI

CHP, görüşme öncesi, sosyal medya hesabında, ‘birlik, beraberlik ve demokrasi’ mesajı içeren bir video yayınladı. CHP kurmaylarının da sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda, doğan güneşin ardından çorak topraktan çıkan filize yer verildi. “Biz kazanacağız” etiketinin yer aldığı video, altı liderin "birlik, beraberlik ve demokrasi" vurgusu yaptığı konuşmalardan şu bölümleri içeriyor:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Bu seçimde 7’den 70’e tüm Türkiye kazanacak.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Herkes için demokrasi, herkes için hukuk diyoruz, herkes için zenginlik diyoruz.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: 85 milyonu tek bir yumruk yapmaya geliyoruz.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: İnsanımızın derdini görmezden, duymazdan gelen bu iktidar gidiyor arkadaşlar.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Hiç merak etmeyin, sandıkla gelenler sandıkla gidecekler.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İnadına barış diyeceğiz, inadına birliktelik diyeceğiz, inadına kucaklaşma diyeceğiz, inadına demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz.

Söz konusu videoyu “Biz kazanacağız, demokrasi kazanacak” etiketiyle sosyal medya hesaplarında paylaşan CHP kurmayları ise şunları kaydetti:

“KORKUYA, BASKIYA, KUTUPLAŞTIRMAYA KARŞI HUZUR, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜKTEN YANAYIZ”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Her bir yurttaşımız daha iyi yaşasın diye biz kazanacağız. Daha fazla hak, daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi için biz kazanacağız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Güneş doğacak, yarınlar çok güzel olacak. Biz kazanacağız! Demokrasi kazanacak! Türkiye kazanacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: Zamanı geldi, biz kazanacağız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Korkuya, baskıya, kutuplaştırmaya karşı huzur, barış ve özgürlükten yanayız. Biz kazanacağız, demokrasi kazanacak, Türkiye kazanacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Kimse merak etmesin; bir arada ve birlik içinde ülkemizin geleceği için çalışıyoruz. Kararlıyız, Cumhuriyet’imizin 2. yüzyılını demokrasiyle taçlandıracağız. Biz kazanacağız.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan: Demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz! Biz kazanacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.