Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
6'lı masanın anayasa önerisine yanıt

6'lı masanın anayasa önerisine yanıt

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 6'lı masanın anayasa önerisi hakkında açıklamada bulundu. Çelik, "Eski Türkiye'nin dirileceği bir tablo ortaya çıkar" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2022 - 14:50

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, altılı masanın anayasa değişikliği çalışmasına ilişkin, "Hiç kimse cumhurbaşkanının halk tarafından seçilme hakkını geri alamaz." dedi.

Çelik, partisinin genel merkezinde ikincisi düzenlenen İlçe Kadın Kolları Başkanları İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplantıya, 34 ilden 439 ilçe başkanının geldiğini ve kadın kollarının 7 gün 24 saat esasına göre sahada olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 Genel Seçimleri'nde yeniden seçilmesinin ve Cumhur İttifakı'nın seçimden en güçlü şekilde çıkması başarısının, AK Parti'li kadınların da zaferi olacağını söyleyen Çelik, Türkiye'deki kadın mücadelesinin aynı zamanda demokrasi mücadelesi olduğunu vurguladı.

Çelik, altılı masanın anayasa değişikliğine yönelik dünkü toplantısında demokrasi ve özgürlük vadeden birtakım maddelerin sıralandığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanını halkın seçmesi kararının alınmasından sonra herhangi bir siyasi irade, cumhurbaşkanını halkın seçmesi şeklindeki yetkiyi halktan almaya kalkarsa bu, halkın elde ettiği bir yetkinin, demokratik bir kazanımın gasp edilmesi anlamına gelir. Bu şekilde olduğu zaman sizden öncekilerin Türkiye'de çektiği sıkıntıların yeniden dirileceği ve bir vesayetin kafasını uzatabileceği ortamın doğacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Halkın kendi cumhurbaşkanını seçme hakkını kazanmasından sonra kuşkusuz bu hakkı kimse geri alamaz ama bunu tutup da 'hem cumhurbaşkanını halk seçsin hem başbakanı halk seçsin' şeklinde ortaya koyarsanız, ondan sonra cumhurbaşkanı tarafsız olsun, hiçbir şeye karışmasın gibisinden bir sistem üretmeye çalışırsanız, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı, devlet hayatında, devlet çekirdeğindeki bölünmenin, çatlamanın yeni modellerini ve içinden vesayetin çıkacağı yeni birtakım platformların canlanmasını sağlamış olursunuz."

"CHP, VESAYETİN ARKASINA SIĞINDI"

AK Parti'nin geçmişte parlamenter sistemin düzeltilmesine yönelik çalışmalarının engellenmesi için CHP'nin elinden geleni yaptığını vurgulayan Çelik, "Parlamenter sistemin çağdaş standartlarda rehabilite edilmesi için öneriler getirdiğimizde CHP vesayetin arkasına sığındı." diye konuştu.

Çelik, halkın temsilini daha güçlü hale getirecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulanmaya başlamasının ardından CHP'nin birdenbire parlamenter sisteme geçilmesi sevdasının başladığını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın şunu bilmesi gerekiyor, hiç kimse cumhurbaşkanının halk tarafından seçilme hakkını geri alamaz." dedi.

"SEÇİMLERE KADAR OLAN SÜRE EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEK"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Düzce depreminde can kaybının olmadığını ve 350'yi aşkın binanın yıkımının yapıldığını bildirdi.

Geçen hafta 41 ilden ilçe başkanlarının katılımıyla başlayan programlar kapsamında bugün de eğitim programları yapılacağını aktaran Keşir, AK Parti Kadın Kolları'nın Türkiye'nin en büyük kadın hareketi olduğuna dikkati çekti.

Keşir, AK Parti'nin 20 yılda sağlık, ulaştırma, eğitim ve sosyal politikalar alanındaki başarılarında kadınların önemli rolü olduğunu vurgulayarak, 2023 Genel Seçimleri'ne kadar olan sürenin en iyi şekilde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.