Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2020'nin son anketi... İşte en başarılı belediye başkanları

2020'nin son anketi... İşte en başarılı belediye başkanları

Sonar Araştırma 2020’nin son anketini yayınladı. 1 Kasım – 27 Aralık tarihleri arasında Büyükşehir Belediye Başkanları ve İstanbul, İzmir ve Ankara İlçe Belediye Başkanları başarı oranları saptandı. Araştırmaya göre; Büyükşehir Belediye Başkanları arasında en başarılı isim yüzde 56,4 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde 55,6 ile üçüncü sırada yer buldu. İzmir İlçe belediye başkanları sıralamasında ilk sırada yüzde 68,4 oy oranı ile Buca Belediye Başkanı CHP’li Erhan Kılıç yer aldı.

  • Ege Postası
  • 31.12.2020 - 09:19

EGEPOSTASI- Sonar Araştırma 2021’e Başkanların Başarı Oranını ölçtü. Büyükşehirlerde ve İstanbul, Anakar ve İzmir’in ilçelerinde gerçekleştirilmiş en geniş kapsamlı yerel yönetim  performans araştırması

Bu araştırmada büyükşehir belediyelerinin, İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir İlçe Belediyelerinin başarı oranları yer almaktadır. Seçmenin, 2019 yılında seçilen Büyükşehir Belediye Başkanları, İstanbul, İzmir ve Ankara İlçe Belediye Başkanları ile ilgili genel imajları da gözlemlenmiştir. Aldığı oran ile ilk 10`a ve 5`e giren Belediye Başkanları saptanmış ve sıralamalar oluşturulmuştur.

Anket, 1 Kasım – 27 Aralık tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak tüm İstanbul, İzmir ve Ankara ilçelerinde ve nüfusu yüksek olan 20 büyükşehirde gerçekleştirilmiştir.

20 büyükşehirin 7 tanesinde yüz yüze ve 13 tanesinde telefon anketi (CATI) yapılmıştır. İstanbul, İzmir ve Ankara’nın 61 ilçesinde yüz yüze ve 33 tanesinde telefon anketi (CATI) yapılmıştır.

Genel ortalamada cinsiyet ve yaş kotaları, Türkiye İstatistik Kurumu’nun tespitleri ve verileri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Çalışmada toplam (CATI + yüz yüze) 66.120 anket yapılmıştır. Çalışma, nüfusu yüksek olan 20 büyükşehirde farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler ile yapılmıştır. Yaş ve cinsiyet kotaları da yine TÜİK’in önceden saptadığı veriler baz alınarak uygulanmıştır. (50.7% kadın ve 49.3% erkek)

*Antalya, Belediye Başkanı’nın rahatsızlığı nedeni ile değerlendirmeye dahil edilmemiştir.

Araştırmanın büyükşehirler bazında hata payı, %95 güvenlik sınırı içinde yüzde 2.9 ve ilçeler bazında yüzde 2.7 dir.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI

SORU : ‘‘Genel olarak düşündüğünüzde, Büyükşehir Belediye Başkanınız sizce başarılı mıdır, başarısız mıdır'’’

Büyükşehir ilk 10

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 56,4 ile ilk sırada Erzrurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yüzde 56,1 ile ikinci sırada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yüzde 55,6 ile üçüncü sırada yer buldu.

İZMİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI

SORU : ‘‘Genel olarak düşündüğünüzde, ilçe Belediye Başkanınız sizce başarılı mıdır, başarısız mıdır'’’

İzmir ilk 10 ilçe belediye başkanı

Yüzde 68,4 oy oranı ile ilk sırada Buca Belediye Başkanı CHP’li Erhan Kılıç yer aldı. Kılıç’ı, yüzde 64,7 ile Bornova Belediye başkanı Mustafa İduğ ve yüzde 63,8 ile Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yer aldı.

Listede ilk 5 sırada CHP’li başkanlar yer alırken, yüzde 55,3 ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar listeye altıncı sıradan girdi. Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu ise yüzde 53,7 oy ile yedinci sırada yer aldı.

TÜRKİYE’DE, EN YÜKSEK ORANA ULAŞAN BELEDİYE BAŞKANI

Türkiye’de, gerek büyükşehir belediye başkanları ve gerekse İstanbul, Ankara, İzmir İlçe Belediye Başkanları içinde, seçmenleri nezdinde, en yüksek başarı oranını alan Belediye Başkanı yüzde 72,4 ile Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’dir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.