Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'15-16 Eylül'de istifaya niyetlendim, bir daha milletvekili olmam!'

'15-16 Eylül'de istifaya niyetlendim, bir daha milletvekili olmam!'

Geçtiğimiz hafta AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, parti içinde adeta işaret fişeğini yaktı. Fakıbaba'nın istifasının ardından istifa edeceği iddia edilen Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar sessizliğini bozdu.

  • Ege Postası
  • 24.10.2022 - 09:51

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, istifa edeceği iddiları karşısında sessizliğini Halk TV'den İsmail Saymaz'a bozdu  . Gülpınar, 15 - 16 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şangay İşbirliği Teşkilatı’nın 22. Devlet Başkanları Zirvesi için Özbekistan’da olduğu sırada istifaya niyetlendiğini doğruladı. 

Gülpınar; “Sıkıntılar var. Samimiyetime inanmıyorsanız istifaya hazırım. Milletvekilliğini bırakabilirim’ dedim. ‘Gerek yok’ dediler. Resmiyete dökmedim ama telefonda söyledim. Birileri telefon konuşmasına şahit olmuş.” ifadelerini kullandı.

BİR DAHA VEKİL OLMAM

Bir daha milletvekili olmak istemediğini vurgulayan Gülpınar, İsmail Saymaz'a şunları söyledi:

“Çok yoruldum. Bu dedikodular benim tarzım değil. Seçimde ‘Emaneti ehline’ verin dedim, olay ta nerelere gitti. Onu bile izah edemedik. ‘Cennetten tapu verdi’ diyen oldu. Benim çağrım herkese… Herkes emaneti ehline vermekle mükellef. Urfa için sıkıntılardan biri bu zaten. AK Parti’ye de söylüyorum.”

Gülpınar, bugün itibariyle istifayı düşünmediğini, İYİ Parti’ye geçmek gibi bir düşüncesinin olmadığını da vurgulayarak “Kimseyle görüşmedim, görüşmem de. Milletvekilliğini bırakırım, başka partiye geçmem” dedi.

FAKIBABA'NIN İSTİFASINDAN AKP'NİN HABERİ VARDI, ENGEL OLAMADILAR

Geçen pazartesi günü AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında Erdoğan’ın “Urfa vekilini ne yaptınız? İyice koptu mu?” diye sorduğu, Gülpınar’ın da “Koptu” dediği iddia ediliyordu. Saymaz'ın bu iddiayı yöneltmesi üzerine Gülpınar şunları söyledi:

“Dedim ki, ‘Efendim, yapabileceğim fazla bir şey yok kanaatindeyim. Artık beni aşmış.’ Ben gözlemimi söyledim. Nihayet doğru çıktı. İki sün sonra istifa etti. Bana göre bu istifa parti lehine değil. Süreci elimden geldiğince idare etmeye çalıştım.”

Tamamını okumak için tıklayın 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.