Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeşilçam'ın İzmirli emektarına son görev

Yeşilçam'ın İzmirli emektarına son görev

İzmir Buca'da hayatını kaybeden Yeşilçam'ın ünlü oyuncu ve ses sanatçısı Rıza Pekkutsal (87), düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

  • Ege Postası
  • 17.08.2022 - 10:23

Sinema, tiyatro, dizi ve reklam oyunculuğunun yanı sıra çok sayıda filme sesiyle hayat veren Rıza Pekkutsal, İzmir Buca'da 87 yaşında yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. İkinci eşinden 5 ay önce boşandığı ve bir huzurevinde kaldığı öğrenilen Pekkutsal için Buca ilçesindeki Yaylacık Camiinde öğlen namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Kemal Sunal'la pek çok filmde rol alan, ‘Bombacı Mülayim’ filmindeki memur ve Kaygısızlar dizisindeki Hacı Gaffur karakterleri ile hafızalara kazınan Pekkutsal'ın 20’ye yakın plağa imza attığı da biliniyordu. Cenazeye Pekkutsal'ın kızı Funda Pekkutsal Karakuş, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise cenazeye çelenk gönderdiği görüldü.

"Vefasızlık var"

Cenaze törenine katılan dizi oyuncusu Cengiz Akbudak, "Yeşilçam'ın usta oyuncularından birini daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bize hep Kemal Sunal ile çektiği filmleri anlatırdı" dedi. Pekkutsal'ın yakını Özgüç Kanar ise cenaze törenine Yeşilçam emektarlarından kimsenin gelmemesine tepki gösterdi. Kanar, "Rıza Ağabey çok neşeli bir insandı. Girdiği ortamı neşelendirirdi. Çok büyük bir kayıp. Usta sanatçılara en çok Cem Yılmaz vefa gösteriyor. Rıza Ağabey Kaygısızlar dizisinin Hacı Gaffur'uydu. İstanbul'dan en azından bir kişiyi görmek isterdik" diye konuştu.
Pekkutsal'ın cenazesi, Buca ilçesindeki eski mezarlığa defnedilecek.

RIZA PEKKUTSAL KİMDİR?

Rıza Pekkutsal 1935 yılında İzmir'de doğdu. Türk sinema, ses ve tiyatro sanatçısı olan Rıza Pekkutsal Buca halkevinde sanat yaşamına başlayıp İzmir Özel Tiyatrosunda eğitim gördü. Hulki Saner kendisini sinemaya kazandırmasıyla oynadığı ilk film Cibali Karakolu oldu.

Bu filmden sonra 1971'den 1979 yılına kadar seslendirme sanatçılığı yaptı. Korkusuz Korkak filminde memur rolünü canlandırdı. 1980'lerde çoğunlukla Kemal Sunal filmlerinde rol ve seslendirmeler yaptı.

İlk dizi oyunculuğunu 1994 yılında Kaygısızlar dizisinde 'Hacı Gaffur' rolüyle yaptı. En son oynadığı film 2007 yapımı Sıfır Dediğimde filmidir. Son oynadığı reklam filmi ise Cem Yılmaz, Cansu Dere ve Zafer Önen ile birlikte oldu.

Müzik sektörüyle de ilgilenen Pekkutsal, yaklaşık 20 plağa imza attı. Uzun süre İstanbul'da yaşayan sanatçı İzmir'de ikamet ediyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.