Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar Kaleiçi söyleşileri tüm hızıyla devam ediyor

Seferihisar Kaleiçi söyleşileri tüm hızıyla devam ediyor

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen ve “Türkiye 2. Yüzyılına Hazır mı?” konu başlığıyla yaz sezonu boyunca devam edecek söyleşiler tüm hızıyla devam ediyor. KRT TV tarafından canlı yayınlanan söyleşilerin üçüncü buluşmasında Menderes Samancılar, Ece Uslu ve Erhan Güleryüz kültür sanat ve sinema konusunu ele aldı.

  • Ege Postası
  • 23.07.2022 - 13:32

Çiğdem Akdemir moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Menderes Samancılar çıkardığı “Yanmış Orman Kokusu” şiir kitabından bazı şiirlerini Erhan Güleryüz’ün gitar eşliği ile seyircilere okudu. 

“Aydınlık yarınlar dileğiyle”

Söyleşi öncesi kitabının imza töreni gerçekleşen Samancılar söyleşi esnasında “Kitabımı kıymetli kardeşlerim için imzalarken yalnızca “Aydınlık yarınlar dileğiyle” yazıyorum. İhtiyacımız neyse onu yazıyorum” dedi. 

Sığacık Kaleiçi’nde gerçekleşen söyleşiye Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, siyasi parti temsilcileri, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Sanatın gelişimi için ilk şart özgür bir düşünce ortamı”

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Türkiye’nin kültürüne, müziğine, sinemasına yıllardır değerli katkılar veren sevgili konuklarımız Ece Uslu, Erhan Güleryüz ve Menderes Samancılar’a çok teşekkür ederim. Seferihisar’da kültürü sanatı konuşmak bizim için ayrıca önemli. Biraz ileride, Teos Antik Kenti’nde dünyanın ilk sanatçılar birliği kurulmuş. Yüzyıllar boyunca tarihin en ünlü şairleri, tiyatro sanatçıları, müzisyenleri, filozofları bu topraklarda yetişmiş ve bir gelenek yaratmışlardır. Türkiye’nin sanatçıları ise bu geleneği bugünlere taşımışlardır. Sanatın ve kültürün gelişimi için ilk şart özgür bir düşünme ortamının olabilmesidir. Ne yazık ki son yıllarımız sanata ve sanatçıya baskı ve sansür ile geçti. Mustafa Kemal Atatürk uygarlık doruğunun merdiveni sanattır demiş ve aslında cumhuriyetimizi nasıl muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağımızın formülünü vermiştir. Ben eminim Türkiye’nin ikinci yüzyılında kültürün ve sanatın gelişimi için tam özgür bir ortama sahip olacağız ve uygarlığın doruğuna ilerleyeceğiz. Biz, binlerce yıldır kültür-sanatın başkenti olan Seferihisar’dan üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” dedi.

“Sığacık Katliamına Dur De”

Başkan Yetişkin marinanın genişletilmesi için yapılan çalışmanın doğa katliamı olacağının altını çizerken tüm vatandaşları 26 Temmuz Salı günü saat 11.30’da Def-i Gam Kafe’de gerçekleşecek ÇED toplantısında “Sığacık Katliamına Dur” demeye çağırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.