Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PhotoMaratonİzmir 2019 bu yıl da Ara Güler anısına

PhotoMaratonİzmir 2019 bu yıl da Ara Güler anısına

Sokak fotoğrafçılığının dünyadaki en heyecanlı, en şenlikli ve de ödüllü tek etkinliği PhotoMaraton, 2018 yılında İstanbul ,Ankara, İzmir’de ilk kez düzenlenmişti.2019 yılında da tekrar aynı tarihlerde sonra Ege’nin incisi, güzel şehir İzmir’de bir defa daha start alıyor. PhotoMaratonİzmir, 2018 yılında 90 yaşında hayatını kaybeden, yüzyılın en iyi 7 fotoğrafçısından biri olan, fotoğrafın ustası, foto muhabirliğinin duayeni Ara Güler anısına düzenlenecek.

  • Ege Postası
  • 18.10.2019 - 11:16

Ara Güler'in anısı bundan böyle PhotoMaraton etkinliklerinde yaşatılacak. 

Bundan tam 35 yıl önce fotoğraf tutunu iki İspanyol gencin hayata geçirdiği, dünyanın en popüler fotoğraf etkinliği “PhotoMaraton” Türkiye’de ilk 2018 yılında İstanbul,Ankara ve İzmir’de büyük katılım ve başarıyla gerçekleştirildi, Şimdi sırada tekrar 2019 PhotoMaratonİzmir var; takvim 19 Ekim 2019. Hani şair Cemal Süreya’nın “…hayat beklenmez, kovalanmaz da. O zaten sizinle beraberdir” dediği İzmir. PhotoMaratonİzmir de 9 saat/9 tema/9 fotoğraf motivasyonlu olacak. Usta fotoğrafçıların seçeceği 9 temanın birincisilerine sponsorlardan temin edebildiğimiz ödüllerimiz var. İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin destek verdiği etkinliğin bir diğer etabı, cep telefonu ödüllü CepPhotoMaraton. Başvurular www.photomaraton.com adresinden yapılacak.

PhotoMaratonİzmir rehberi 

Fotoğraf tutkunları 19 Ekim sabahı saat 10.30’da, Konak Meydanı’ndaki PhotoMaratonİzmir standında buluşacak. Burada PhotoMaratonİzmir logolu tişört ve yaka kartlarını teslim alan katılımcılar, her istasyonda yenisi belirlenen ikonları fotoğraflayarak yola çıkacaklar. 2’nci istasyon olarak belirlenen Karşıyaka Meydanı’na ulaşım saati 15.00. Bu istasyonda yine 3 ayrı fotoğraf lideri 3 ayrı temayı açıklayacak ve gösterilen ikon fotoğraflanarak maratona devam edilecek. Alsancak’ta Türkan Saylan kültür merkezi önü, saat 18.00’de buluşacak katılımcıların final noktası, saat 21.30’da dan itibaren de Türkan Saylan kültür merkezindeki Konak Belediyesi Kent Konseyinde çekilen fotoğrafların teslimi yapılacak.Her katılımcının 9 temalı fotoğraf çekimini tamamlaması şart. Her jüri üyesi kendi belirlediği temanın birincisini seçecek. Ardından 9 jüri üyesi toplanarak 81 fotoğraf arasından derecelendirme yapacak. 

Sonuçlar ertesi gün akşam 20.00’de, Alsancak Türkan Saylan kültür merkezindeki Kent konseyi binasında açıklanacak. Ödül töreni öncesi Sponsor firmalar stant açacak,  gün boyu fotoğraf söyleşileri ve aktiviteler gerçekleştirilecek. Gün sonunda 9 tema birincileri çeşitli ödüllerin sahibi olacak. CepPhotoMaratonİzmir temaları birincisi de akıllı cep telefonuyla ödüllendirilecek.  

PhotoMaraton, fotoğraf tutkusundan doğan ve bu tutkuyu ülkemizin zengin çevre, bölge ve kültürel mirasının geliştirilmesine yönelik bir araç olarak kullanımını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilecek uluslararası bir etkinliktir. PhotoMaraton yarışma değildir, günü eğlenceli kılan sosyal bir aktivitedir.Sponsorların çeşitli ödüller dağıtacağı etkinlik, dans ve performans gösterileriyle bir şölen havasında geçecektir. 

PhotoMaraton kültürel bir etkinliktir 

Tüm dünyadaki PhotoMaraton’lar gibi İzmir PhotoMaraton da çoğunlukla gönüllü ekip üyeleri tarafından organize edilir. Sanat, kültür ve fotoğrafı teşvik etmek için sosyal amaçlı çalışır. Masrafları da sponsorlar ve katılım ücreti ile karşılanır.Kar amacı yoktur. 

Bu maratonda koşmak yok, “Yürü, gözle, düşün, çek!” var.  

PhotoMaraton etkinlikleri, isim kullanım hakkının alınması ile Türkiye’de ilk kez 2018 yılında yapılmıştır. Yapıldığı her şehirde olduğu gibi ülkemizde de Ankara, İzmir ve İstanbul’da fark ve farkındalık yaratacak PhotoMaratonlara fotoğraf makinelerinizle ve cep telefonları ile katılınabilinecektir. 

Photomaraton’da yine binlerce fotoğraf tutkunu bir araya gelecek. İstasyonlarda temalarını alacak ve coşkuyla kendilerini bekleyen fotoğraflarla buluşmaya gidecekler. 

Yalnız fotoğraf çekmekle kalmayacaklar, şehrin değişik noktalarını farklı saatlerde keşfedecekler ve kendileri gibi fotoğraf çekmeyi seven fotoğrafçılarla yeni dostluklar kuracaklar. 

Unutmayın, Photomaraton bir fotoğraf yarışması değil, bir fotoğraf şenliğidir. Derece alanlara çeşitli ödüller verilmesi, derecelendirmeler olması bu etkinliğin bir şenlik olmasını asla etkilemeyecektir. Sadece bazı şanslı katılımcılar diğerlerinden biraz daha ön sırada yer alacaklar. 

PhotoMaraton bir heyecan, bir şenlik, eğlence, enerji, coşku, kendini sınama, sınırlarını aşmaya çalışma, yeni arkadaşlıklar kurma, yeni keşifler, güzel ödüller kazanma şansı demek.

 Fotoğrafın kitlelerce anlaşılmasına, yaygınlaşmasına  ve sevilmesine yönelik bir katkı  olan PhotoMaraton, bu heyecanlı şenliğe katılmanızı ve bu etkinliği paylaşarak çevrenizde de katılımı teşvik etmenizi tavsiye eder.

Photomaraton’a kayıt olan her katılımcı, aslında bir şehrin olağanüstü günlerinden birini daha coşku ile yaşayacak ve çektiği fotoğraflar aracılığıyla bunu kalıcı hale getirecektir. 

Photomaraton Düzenleme Komitesi 

www.photomaraton.com 

PhotoMaraton İzmir Organizasyonu  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.