Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültür ve Turizm Bakanlığı paylaştı: Kız Kulesi'nin yeni hali

Kültür ve Turizm Bakanlığı paylaştı: Kız Kulesi'nin yeni hali

Son 1 yıldır restorasyonu devam eden Kız Kulesi’nin külah kısmının söküldüğü ortaya çıkmıştı. Kültür Turizm Bakanlığı kulenin restorasyonu bitince nasıl görüneceğini fotoğraflarla paylaştı.

  • Ege Postası
  • 05.09.2022 - 12:58

Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Eylül 2021’de başladı. Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Eylül 2021’de başladı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyona alınan ve brandayla çevrilen Kız Kulesi’nin son hali vatandaşları korkuttu. Kulenin üst kısmının olmaması ve arka tarafının görünmesi yurttaşlarda kaygı yarattı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kulenin aslına uygun bir şekilde restore edildiği belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise yaptığı açıklamada, “Kız Kulesi restorasyonunda son derece değerli hocalarımız yer alıyor. Binaya yük getiren betonarme bir teras vardı sanırım o kaldırılıyor” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kız Kulesi’nin web sitesinde kulenin restorasyonu bitince nasıl görüneceğini fotoğraflarla paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.