Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kendi çekip oynadı, Altın Koza'da birinci oldu

Kendi çekip oynadı, Altın Koza'da birinci oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümünden bu yıl mezun olan Çağıl Saydam, yalnız yaşayan bir kadının evde kendi kendine kurduğu diyalogları konu alan “61 Sokak No 4” isimli filmiyle, 27’nci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinden birincilikle döndü.

  • Ege Postası
  • 21.09.2020 - 10:55

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümünden bu yıl mezun olan Çağıl Saydam, yalnız yaşayan bir kadının evde kendi kendine kurduğu diyalogları konu alan “61 Sokak No 4” isimli filmiyle, 27'nci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinden birincilikle döndü. Festival kapsamında yapılan Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasında “deneysel” kategorisinde yarışan Saydam, kendi oynayıp yönettiği filmiyle “En İyi Deneysel Film” ödülüne layık görüldü.

Adana Büyükşehir Belediyesinin 14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlediği Altın Koza Film Festivalinin ödül töreni, İstanbul Beşiktaş'taki Süleyman Seba Kültür Merkezinde yapıldı. Her yıl büyük heyecana sahne olan Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasında; belgesel, kurmaca, deneysel ve canlandırma kategorilerinde çok sayıda film yarıştı.

İzmirli Çağıl Saydam ise İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aras Özgün, Öğretim Görevlisi Dr. Hazal Bayar ve Öğretim Görevlisi Ali Matay'ın danışmanlığında, “61 Sokak No 4” adlı filmle “deneysel” kategoride mücadele etti. Zorlu pandemi koşullarının üstesinden gelerek sesten montaja, kurgudan oyunculuğa kadar filmin her aşamasında yer alan İzmirli Çağıl, verdiği emeğin karşılığını da ödülle aldı.

Yaklaşık 3 ayda tamamladığı filmle ödül almanın tarifsiz bir duygu olduğunu belirten Saydam, “Hazırladığım film, aynı zamanda benim bitirme projemde de yer alan filmdi. Film için çalışmalara mart ayında başladım Bu dönem, pandemi koşullarının da ağırlaşmaya başladığı zamana denk geldi. Bu süreçte en büyük desteği akademisyenlerimden gördüm. Benimle sürekli görüştüler, beni hep yönlendirdiler. Üniversitemde edindiğim uygulamalı ve teoriik bilgileri de film oluşturma sürecinde birebir deneyimleme imkanı buldum. Filmde, evde yalnız kalan bir kadının kendi kendine yaptığı konuşmalar (monolog) ve bu süreçteki davranışları, yaşadıkları konu ediliyor. Fimde oynayan kişi de yönetmen de bendim. Son 5'e kalıp finalde yarışacağımı öğrendiğimde, ödül alacağımı hissetmiştim” dedi.

Saydam, şöyle devam etti:

“Böylesine önemli bir yarışmada ödül almak, beni çok mutlu etti. Eğitim gördüğüm alanda kendimi geliştirmek, kariyer yolculuğuma film sektöründe devam etmeyi hedefliyorum. Bu noktada aldığım ödül, bana mutluluk yanı sıra cesaret de verdi. Beni daha da motive etti. Festival sırasında, ünlü yönetmenler ve oyuncularla da tanışma fırsatı buldum. Üniversiteme, akademisyenlerime, bana güvenen ve destek olan herkese teşekkür ediyorum.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.