Dolar 32,4970
%0.27
Euro 34,6042
%0.32
Altın 2.477,660
%-0.22
Bist-100 9.582,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar 'Bir Garip Orhan Veli'yle buluştu

Karabağlar 'Bir Garip Orhan Veli'yle buluştu

9. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Salonu'nda sahne alan Reha Özcan Kumpanyası, “Bir Garip Orhan Veli” adlı tiyatro oyunlarıyla büyük beğeni topladı. Seyirciyle etkileşim içinde sahnelenen oyunun sonunda Özcan ve ekibi ayakta alkışlandı.

  • Ege Postası
  • 11.12.2021 - 10:06

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) düzenlediği ve Karabağlar Belediyesi'nin de destekçileri arasında yer aldığı 9. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali devam ediyor. Etkinlik kapsamında Reha Özcan Kumpanyası, usta şair Orhan Veli'nin yaşamı ve dizelerinden kesitler sunan “Bir Garip Orhan Veli” adlı oyunu, Karabağlar'da seyirciyle buluşturdu. Karabağlar Belediyesi ana hizmet binasındaki Muzaffer İzgü Salonu'nda sahnelenen oyunu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, CHP'nin İl Yöneticisi Çetin Özdemir, İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Eski İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, TAKSAV yöneticilerinin de aralarında olduğu siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yaşama sevinci ve tutkuları...

Murathan Mungan'ın yazdığı ve Murat Sarı'yla Ayşegül Hardern'in yönettiği oyunun ışık tasarımını Ayşe Sedef Ayter, müziklerini de Nejat Dimili yaptı. Özellikle Usta Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Reha Özcan'ın performansıyla dikkat çektiği müzikli tiyatroda, Orhan Veli'nin yaşamından ve dizelerinden kesitler aktarıldı. Türk edebiyatının ölümsüz şairinin yaşama sevinci, umutları, tutkuları ve İstanbul sevdası, seyirciyle etkileşim içinde, görsel efektlerle aktarıldı.

Uzun süre ayakta alkışlanan oyunun sonunda Başkan Selvitopu, Özcan ve ekibine adlarına dikilen fidanların yazılı olduğu doğa dostu sertifika verdi. Tiyatro Yönetmeni ve Oyuncu Polat İnangül de oyunculara plaket sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.