Dolar 32,5989
%0.38
Euro 34,8144
%0.24
Altın 2.506,400
%0.88
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de düzenlenen KeçiFest'te şarkıcı Gülşen'e destek

İzmir'de düzenlenen KeçiFest'te şarkıcı Gülşen'e destek

İzmir'de "Biat Değil İnat" sloganıyla on binlerce kişinin katılımıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen KeçiFest'te tutuklanan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu’na destek geldi. Moğollar Grubu, imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanan şarkıcı Çolakoğlu’nun dev fotoğrafını sahneye yansıttı. Grup solisti Emrah Karaca, sahnede; "Bu ülkede bir kadını sırf onların fikirlerine, onların düşüncelerine uymadığı için hapse attılar. Kırsalar da kalemi, kesseler de cezayı vazgeçmeyeceğiz. Bu ülke bizim" dedi. Öte yandan Keçifest, 28 Ağustos’a kadar devam edecek.

  • Ege Postası
  • 27.08.2022 - 20:23

Selçuk Pamucak Sahili'nde dün on binlerce kişiye kapılarını açan Türkiye'nin sanat ve performans festivali KeçiFest, ilk kez çadır konaklamalı olarak müzikseverlere ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinden itibaren uzun kuyrukların oluştuğu iki sahneli festivalin ilk gününde binlerce kişi sahnelerdeki ardışık konserlerle eğlendi. Mim sanatçılarının, heykeltıraşların ve ressamların çalışmalarını izleme fırsatı buldu. Festival için kapıda bilet alma imkânı sürüyor. Pazar gününe dek kesintisiz müzik şöleninin yaşanacağı Keçifest’te  ana sahnede Pentagram, Moğollar, Perdenin Ardındakiler, Dedublüman, Sedef Sebüktekin, Batu Akdeniz ve Galiz; sahne aldı. İkinci sahnede ise The Family Rock Project, Funkenstein, Tezgah ve Buket Tüzün Trio başarılı performanslarıyla keyifli anlar yaşattı.

MOĞOLLAR'DAN GÜLŞEN'E DESTEK

KeçiFest'te imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu’na destek verildi. Moğollar Grubu, sahnesine şarkıcı Gülşen’in dev fotoğrafını yansıtırken, "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" sloganını kullandı.

"ZAMANI GELDİĞİNDE HERKES O IŞIĞI YAKACAK"

Moğollar Grubu Solisti Emrah Karaca sahnede şunları söyledi:

"Bu ülkede bir kadını sırf onların fikirlerine, onların düşüncelerine uymadığı için hapse attılar. Seversiniz sevmezsiniz, dinlersiniz dinlemezsiniz ama bu tehlikeli bir durum. Sırf onlar gibi düşünmediği, onlar gibi giyinmediği için, sadece özgürlüğünü haykırdığı için bu ülkede bir kadın hapse atıldı. Elimizde tek bir güç var. Bu güç sizsiniz. Bütün ümit sizlerde. Bu karanlığı aydınlatacak tüm ışık sizde arkadaşlar. Zamanı geldiğinde herkes o ışığı yakacak. Herkes o taşın altına elini koyacak. O yüzden kırsalar da kalemi, kesseler de cezayı vazgeçmeyeceğiz. Bu ülke bizim."

FESTİVAL DOPDOLU DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin sanat ve performans festivali Keçifest, bugün de dopdolu bir program ile devam ediyor. İzleyicileri ana sahnede Hayko Cepkin, Yüksek Sadakat, Ozbi, Niyazi Koyuncu, Mavi Gri, Mengene ve Erdal Bayrakoğlu konserleri, ikinci sahnede The Ayılar, Sis, Petipay ve Arteks bekliyor. Ercan Kesal'ın edebiyat söyleşisi ve tiyatrocu Hamit Demir'in tiyatro atölyesi de bugün festivalde yer alıyor. Ressamların ve heykeltıraşların çalışmaları ise şekillenmeye devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.