Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege’nin iki yakasından ezgiler Bornova’dan yankılandı

Ege’nin iki yakasından ezgiler Bornova’dan yankılandı

Ege’nin iki yakası Lozan Mübadelesi’nin 99. yılında Bornova’da buluştu. Mübadiller, Bornova Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen konserle anıldı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2022 - 09:40

Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen "Mübadele Şarkıları ile Hüzne Yolculuk Konseri” yoğun ilgi gördü. Bornova Giritliler ve Mübadiller Derneği’nin katkıları ile hazırlanan fotoğraf sergisi ile başlayan etkinlikte Yılmaz Demirtaş’ın şefliğinde sahne alan Vakıf Korosu, Türkçe ve Yunanca şarkılarla Ege’nin iki yakası arasında dostluk köprüsü kurdu. Koroya salonu dolduran Bornovalılar da eşlik etti. 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, mübadele ile doğup büyüdüğü topraklardan ayrılmak durumunda kalan insanlar yeni bir yaşam kurma adına zorluklar çekse de Lozan Barış Antlaşması’nın bağımsızlığımızın tescili anlamına geldiğini ifade ederek, “Bu nedenle Lozan’ın mimarları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İsmet İnönü’yü saygıyla anıyorum. Böylesi etkinlerin düzenlenmesi tarihimize ve köklerimize olan bağlılığımızı güçlendirecektir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.