Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale Zaferi 107. yılında şarkılarla anıldı

Çanakkale Zaferi 107. yılında şarkılarla anıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılını Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen konserle andı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Çanakkale Zaferi kazanılmış bir zaferden çok daha fazlasıdır. Dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.03.2022 - 09:53

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı nedeniyle anma konseri düzenledi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki anma konserine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, gazi ve şehit yakınları dernekleri, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Tüm dernekler adına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, Mustafa Özuslu'ya çiçek takdim etti. Anma gecesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Orkestrası ve Korosu, şef İnanç Menekşe yönetiminde sanatseverlerle buluştu. Gecenin solistliğini, İnanç Menekşe ile birlikte Derya Derin ve Hasan Başkaya yaptı. Programın anlatıcılığını ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Bayramlar Komitesi Başkanı ve İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ üstlendi.

Özuslu: “Dönüm noktasıdır”

Gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Çanakkale Zaferi'nin birlik, beraberlik, dayanışma ve geleceği birlikte kurma azminin ilham kaynağı olduğunu belirtti. Özuslu, “Bu zafer, bir milletin zor zamanlarda nasıl fedakarca ve kahramanca mücadele edebildiğinin en büyük örneklerinden biridir. Direnişimiz gurur hanemize altın harflerle yazılmıştır. İstanbul'u almak isteyen emperyalist güçler, kahraman ordumuz karşısında hiç ummadık yenilgiye uğradı. Çanakkale Zaferi kazanılmış bir zaferden çok daha fazlasıdır. Çanakkale Zaferi, 57. Alay'dır. Kınalı Mehmet'tir, cefakar milletin canı pahasına bağımsızlık aşkıyla cepheye koşmasıdır. Dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Güç dengelerini değiştiren bir saygınlık ve azim mücadelesidir. Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinin her safhasında kahramanca savaşan aziz bir milletin torunlarıyız. Şimdi bulunduğumuz yerden geriye dönüp bakmayı unutursak, kazanımlarımızın ne kadar değerli olduğunu gözden kaçırabiliriz. Tüm benliğimizle aslında kimlere neler borçlu olduğumuzu hatırlamak, sahip olduğumuz ulusal bütünlüğün, bağımsızlığın, demokratik kazanımlarının savunucusu olmak için en temel referans noktamız olacaktır” dedi.

Gecenin sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, sanatçılara çiçek takdim etti. Program İzmir Marşı'nın coşkuyla okunmasının ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.