Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
89. İEF’ye büyüleyici veda

89. İEF’ye büyüleyici veda

Bu yıl 4 – 8 Eylül tarihlerinde sağlık önlemleriyle düzenlenen 89. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), büyüleyici bir konserle konuklarına veda etti. Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ve şarkıcı Halil Sezai, beraber seslendirdikleri şarkılarla Atatürk Açıkhava Sahnesi’nde unutulmaz bir gece yaşattı.

  • Ege Postası
  • 09.09.2020 - 15:48

T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Kültürpark’ta düzenlenen 89. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), pandemi kurallarına uygun olarak 4 – 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Konserleri, tiyatro ve sinema gösterimleri, herkese hitap eden etkinlikleri, sokak sahneleri, Akdeniz lezzetleri ve müzikleriyle ziyaretçilerine dolu dolu beş gün yaşatan İEF, düzenlendiği süre boyunca kente hareket getirdi. Bu yıl sağlık önlemleri nedeniyle düzenlenmeyen Çim Konserleri’ne Atatürk Açıkhava Tiyatrosu ev sahipliği yaptı. Ünlü isimlerin yer aldığı konserle, İEF’nin son gecesi renkli görüntülere sahne oldu.      

İzleyenleri coşturdular

89. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açıldığı 4 Eylül’den bu yana devam eden konserler, klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ve şarkıcı Halil Sezai’nin birlikte performansıyla sona erdi. Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda, sağlık önlemlerine uyularak gerçekleşen konserde, dinleyiciler büyüleyici bir geceye tanıklık etti. Halil Sezai’nin şarkılarına klarnetiyle eşlik eden Hüsnü Şenlendirici, zaman zaman sola performans da sergiledi. İkili, dinleyenler tarafından sıkça alkışlandı. Türk Sanat Müziği başta olmak üzere farklı tarzdaki müzikleri seslendiren ikili, iki saati aşkın süre sahnede kaldı.    

İzmir’in Fuarı, İzmir kimliğinin parçasıdır

Çocukluk yıllarında tanınmış sanatçılarla birlikte İzmir Enternasyonal Fuarı’nda klarnet çaldığını ifade eden Şenlendirici, “Ne kadar kıymetli zamanlarmış. Çok güzeldi. Bunu yaşatmaya çalışmak bile çok güzel bir şey bence. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir’in Fuarı, gerçekten İzmir’in kimliğinin parçasıdır. Bunu yaşatmaya çalışan kim varsa emeklerine sağlık” ifadelerini kullandı.

Konserlere ev sahipliği yaptı

Bu yıl yalnızca Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleşen konserler, fuar gecelerini ısıttı. Konser ziyaretçileri, ateşleri ölçülerek içeri alındı ve kapıda dezenfektan dağıtıldı. Konserlerin açılışını, ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gerçekleştirdi. İzmir Senfoni Orkestrası, gecenin devamında rock müziğin sevilen grubu Mor ve Ötesi’ne eşlik etti. Fuarın ikinci gününde Ozbi ile Gülce Duru ve Gazapizm’i konuk etti. 6 Eylül’de ise sahne ısındı ve Anadolu Ateşi dans grubu ile gazeteci Nebil Özgentürk’ün hazırladığı “26 Ağustos’tan 9 Eylül’e Kurtuluşun Kısa Tarihi” belgeseli Fuar ziyaretçilerine keyifli bir gece yaşattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı gecede, izleyiciler Efsanelerin Dansı’nı ayakta alkışladı. 7 Eylül Pazartesi gecesi Ufuk Beydemir ve hemen ardından Buray sahne aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.