Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8352
%0.3
Altın 2.507,260
%0.92
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel ile Özkan bir araya geldi: Gündem depremzedelerden istenen ‘emlak vergisi’

Yücel ile Özkan bir araya geldi: Gündem depremzedelerden istenen ‘emlak vergisi’

İzmirli Depremzedeler Dayanışma Derneği(İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamında ziyaret etti. Görüşmede, emsal artışı konusunda yanlarında oldukları için Yücel’e teşekkür ettiklerini belirten Özkan, masa depremzedelerden istenen emsal vergisi ve kredi olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2022 - 20:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından depremzedelerin mağduriyetini ve taleplerini dile getirmek adına İzmirli Depremzedeler Dayanışma Derneği(İZDEDA) kurulmuştu.

Depremin ardından yaklaşık 1 yıl süren mücadelenin ardından depremzedelerin, konutlarının yeniden dönüşümünde meydana gelen mağduriyeti gidermek adına verilmesini istedikleri emsal artışı talebi karşılık bulmuş ve Bayraklı'da parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı verilmişti.

Kararın ardından TMMOB, kararı yargıya taşırken CHP'li yetkililer ise depremzedelere destek verdiklerini dile getirmişlerdi.

Yaşananların ardından İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarete ilişkin Egepostası'na konuşan Özkan, emsal artışı konusunda yanlarında durdukları için teşekkür edip, emlak vergisi hususunda destek istediklerini söyledi.

“KANUN ÇIKARILABİLİYORSA…”

Ziyarette emsal artışı, belediyenin konutlardan istenen emlak vergisi ve kredinin masaya yatırıldığını belirten Özkan, “Emlak vergisini konuştuk ve bu konuda yardım istedik. Bu belediye tarafından yapılabiliyorsa yapılsın ya da eğer bir kanun çıkarılabiliyorsa bu bizim öncülüğümüzde olsun dedik. Bundan sonra bu tarz şeyler yaşayacak vatandaşlarımız yararlanabilsin en azından. Bu konuda kendilerinden destek istedik. Emlak vergisinin yanında krediyi de konuştuk. Kredi isteğimizi yeniden dile getirdik. Biz kredi istiyoruz ve bu konuda destek vermelerini istedik. Emsal artışı konusunda hem emsal artışının çıkışı hem de emsal konusunda TMMOB’ye karşı yanımızda durduğu için de teşekkür ettik kendisine” dedi. 

“VERDİĞİ ORTA VE AĞIR HASARLILARA İLİŞKİN KARAR DURUYOR”

Bayraklı’ya verilen emsal artışı kararının ardından Bornova, Karşıyaka ve Buca ilçelerinden gelen emsal artışı kararları Büyükşehir Meclisi’nde reddedilmişti. Reddedilen önergelerin az hasarlı yapılar için olduğuna dikkat çeken Özkan, “Depremden en büyük hasarı Bayraklı aldığı ve hem ölümlü hem de en büyük yıkımlar Bayraklı’da olduğu için Bayraklı’daki emsal artışında az hasarlı ve riskli yapıları da dahil ettiler. Bunu Bornova ve Karşıyaka da istedi. Yani orta ve ağır hasarlılar değil, diğer yapılar da içinde olsun istediler. Büyükşehir’de bu uygun görülmedi. İptal edilen az hasarlı ve riskli yapıların artışı. Büyükşehir’in daha önce verdiği orta ve ağır hasarlılara ilişkin karar duruyor” diye konuştu.

“BAKAN İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA HER ŞEY BELLİ OLUR”

Son olarak yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile kredi konusunda görüşme planları olduğunu belirten Özkan şunları söyledi; “Sayın Bakanımızdan randevu istedik. Onun sonucunu bekliyoruz. Bakan ile görüştükten sonra her şey belli olur diye düşünüyorum. Biz daha önce 400 bin lira 20 yıl geri ödemeli ve sıfır faizli kredi talep etmiştik ama o dönemde müteahhitler de bizden 500 bin lira istiyordu. Ama şimdi müteahhitler bizden 800 bin lira istiyor. Biz de o yüzden devletten 500 bin lira kredi talep ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.