Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıkım ihalesini alan firma belli oldu: Atakent Lisesi tarih oluyor

Yıkım ihalesini alan firma belli oldu: Atakent Lisesi tarih oluyor

Geçtiğimiz aylarda ‘yıkım’ kararıyla birlikte tartışmalara neden olan Atakent Anadolu Lisesinin yıkım ihalesi bugün gerçekleştirildi. İhaleyi, İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ana Hizmet Binası, Buca Cezaevi gibi büyük yapıların yıkım işini üstlenen Nermanoğlu Hafriyat A.Ş.’nin aldığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2022 - 12:53

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda Karşıyaak’da bulunan Atakent Anadolu Lisesi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı duyurulmuş ve açıklama kentte tartışmalara neden olmuştu. 

Yıkım kararının ardından bazı iddialar ortaya atılırken okulun eski yöneticileri de yıkım kararına tepki gösterirken okulun özel bir mimariye sahip olduğunu ve yıkıldığında yeniden yapılmasının mümkün olmadığını belirtmişti. Konu, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Karşıyaka Belediye Meclisi’nde de CHP grubu ile AK Parti Grubu arasında gerilime neden olurken okul binası için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden okulun raporlarını istediklerini ancak müdürlüğün raporları göndermemesi üzerine “Biz çok basit bir şey istiyoruz. Bunun bir testi ve bu testin raporu yok mu?

Biz bunu görmek istiyoruz. Devlet sırrı mı bu rapor” demişti.

İHALE TARİHİ BELİRLENMİŞTİ

Okula ilişkin tartışmalar devam ederken İzmir Valiliği İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, geçtiğimiz ay Atakent Anadolu Lisesi’nin de dahil olduğu 6 yapının hurda karşılığı yıkım ve molozlarının taşınması işi için ihaleye çıkılması kararı almıştı.

FİRMA BELİRLENDİ

Öte yandan; bugün gerçekleştirilen ihalede yıkım işini alan firma belirlendi.

Edinilen bilgilere göre; simge okulun yıkım ihalesini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ana Hizmet Binası, Buca Cezaevi ve Valilik yerleşkesindeki yapılar gibi büyük yapıların yıkım işini üstlenen Nermanoğlu Hafriyat A.Ş. aldı.

İhale bedelinin ise 1 milyon 72 bin lira olduğu ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.