Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilikten ‘teleferik’ eleştirilerine yanıt:  Proje Büyükşehir’in!

Valilikten ‘teleferik’ eleştirilerine yanıt: Proje Büyükşehir’in!

İzmir Şehir Hastanesi’ne ulaşım konusunda yaşanan tartışmalar devam ederken, İzmir Valiliği’nden konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ''Söz konusu hastaneye ulaşımda teleferik kullanımı İzmir Büyükşehir Belediyesinin daha önceden üzerinde çalışmakta olduğu bir proje olup, deprem konutlarını kapsayacak şekilde genişletilerek hayata geçirilmesi valiliğimizce tavsiye edilmiştir. Şehir Hastanesi ile ilgili ambulans yolları da dahil tüm ulaşım çalışmaları eşgüdüm içerisinde yürütülmekte ve esas ulaşım, çevre yolu ile bağlantılı yollardan sağlanacak olup “Teleferik ile hasta nakli” vb. söz konusu değildir'' ifadeleri yer aldı.

  • Ege Postası
  • 26.10.2022 - 15:03

EGEPOSTASI- İzmir'de 2014 yılında temeli atılan ve bitmek üzere olan Bayraklı İzmir Şehir Hastanesi’ne ulaşımın nasıl sağlancağı son zamanlarda kentte merak edilen konular arasında yerini aldı. Şehir Hastanesi için teleferik sisteminin kurulması konusuna tepki gösteren CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, ''Kalp krizi geçiren bir hastayı teleferikle mi taşıyacağız. Hastaneye gidecek bir vatandaş teleferikle mi ulaşacak. Bu trafik bunu kaldıracak mı? Çok ciddi bir problem. Biz de ilçe belediyemizden ve büyükşehir belediyemizden şunu isteyelim. Hazır kurslara başlamışken paraşütle ilgili bir kurs açsınlar. En azından vatandaşlarımız da madem teleferik çözümü varsa paraşüt eğitimlerini de başlatalım" ifadelerini kullanmıştı. 

Hastaneye ulaşımın nasıl sağlanacağı tartışmaları sürerken, İzmir Valiliği tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada teleferik ve hasta nakli iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 

‘’İzmir Şehir Hastanesinin ulaşımı ile ilgili olarak, son günlerde basına yansıyan spekülasyonlar hakkında kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bu doğrultuda, bilindiği üzere, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde her türlü ulaşımın inşaası, düzenlenmesi ve koordinasyonu ilgili mevzuata istinaden büyükşehir belediyelerinin görev ve sorumluluğunda bulunmaktadır.

İzmir Şehir Hastanesinin ulaşımı ile ilgili konu bir yönüyle şehirler arası yolları da ilgilendirdiğinden valiliğimizce ilgili kurumların koordinasyonuyla yürütülmektedir. Dolayısıyla karayollarını ilgilendiren boyutunda Karayolları Bölge Müdürlüğü gerekli çözümü üretmekte, İzmir Büyükşehir Belediyesi de kendisi ile ilgili alanlarda üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışmaktadır.

Ayrıca, söz konusu hastaneye ulaşımda teleferik kullanımı İzmir Büyükşehir Belediyesinin daha önceden üzerinde çalışmakta olduğu bir proje olup, deprem konutlarını kapsayacak şekilde genişletilerek hayata geçirilmesi valiliğimizce tavsiye edilmiştir.

Şehir Hastanesi ile ilgili ambulans yolları da dahil tüm ulaşım çalışmaları eşgüdüm içerisinde yürütülmekte ve esas ulaşım, çevre yolu ile bağlantılı yollardan sağlanacak olup “Teleferik ile hasta nakli” vb. söz konusu değildir.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.