Dolar 32,5660
%0.16
Euro 34,8942
%0.67
Altın 2.435,610
%0.11
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilik’ten ‘Spor salonu hastane oldu’ iddialarına fotoğraflı yanıt

Valilik’ten ‘Spor salonu hastane oldu’ iddialarına fotoğraflı yanıt

İzmir Valiliği, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatak ve yoğun bakımın dolması nedeniyle hastanenin spor salonunun, hastaneye çevrildiği iddialarına yanıt verdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “30 Ekim günü meydana gelen depremden hemen sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesinin depremden en çok etkilenen Bayraklı bölgesine yakın olması sebebiyle, depremin yıkıcılığının ve meydana gelen hasarın büyüklüğünün ön görülememesi nedeniyle ihtiyaten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu ‘Acil Müdahale ve Barınma Alanına’ çevrilmiştir” denildi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2020 - 15:15

EGEPOSTASI- Koronavirüs pandemisinin etkisinin zirve noktalarda hissedildiği bugünlerde hastanelerin doluluk oranları gündemin en önemli konularından biri oldu.

Bugün, Sözcü gazetesinde yer alan bir haberde, yataklar ve yoğun bakımı dolduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor salonunun, hastaneye çevrildiği haberi gündeme oturdu.

“İzmir’de, Covid-19 salgınında sıkıntılı günler yaşıyor. Hastanelerde yataklar ve yoğun bakımlar doldu. Her geçen gün kötüleşen tablo üzerine Almanya, İtalya başta olmak üzere birçok ülkede daha önce yapıldığı gibi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Spor Salonu da hastaneye çevrilmeye başlandı” ifadelerinin yer aldığı haberde, salondan kısa bir video da paylaşıldı.

Konuyla ilgili İzmir Valiliği’nden ise yanıt gecikmedi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada salonun 30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen depremin ardından her türlü ihtimal gözetilerek acil müdahale ve barınma alanına çevrildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bazı basın yayın organlarında “Covid-19 salgını sebebiyle İzmir’de hastaneler doldu, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu hastaneye çevrildi” konulu haberler yer almıştır. 

30 Ekim günü meydana gelen depremden hemen sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesinin depremden en çok etkilenen Bayraklı bölgesine yakın olması sebebiyle, depremin yıkıcılığının ve meydana gelen hasarın büyüklüğünün ön görülememesi nedeniyle ihtiyaten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu “Acil Müdahale ve Barınma Alanına” çevrilmiştir. 

Görüntülerde yer alan ön müdahale ve acil servis alanı deprem sonrasında gerek duyulmadığı için boşaltılmış olup, asli kullanım alanına geri döndürülmüştür.

Söz konusu görüntü ve içeriklerde Pandemi sürecinde kullanılıyor algısı yaratılmış olup, kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DE YALANLADI

Valiliğin açıklamasıın ardından konuya ilişkin bir açıklama da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden geldi.

Valilik tarafından yapılan açıklama ile örtüşen açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında “Covid-19 salgını sebebiyle İzmir’de hastaneler doldu. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu hastaneye çevrildi” konulu haberler yer almıştır. 30 Ekim günü meydana gelen depremden hemen sonra, Tepecik EA Hastanemizin spor salonu “acil müdahale ve barınma alanına” çevrilmiştir. Bu hazırlık, hastanenin depremden en çok etkilenen Bayraklı bölgesine yakın olması, ilk anda depremin yıkıcılığının ve meydana gelen hasarın büyüklüğünün ön görülememesi nedeniyle ihtiyaten yapılmıştır. Sonrasında bu alana ihtiyaç kalmadığı görülünce spor salonu boşaltılıp asli kullanımına geri döndürülmüştür. Basında yer aldığı şekliyle olayın Covid-19 salgını ile hiçbir ilgisinin bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.