Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilikten o iddialara yanıt: Gerçeği yansıtmamakta

Valilikten o iddialara yanıt: Gerçeği yansıtmamakta

Geçtiğimiz günlerde, İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’ne aylardır avukatların giremediği, göçmenlere işkence ve kötü muamele edildiği iddiaları gündeme gelmişti. İzmir Valiliğinden iddialarla ilgili yapılan açıklamada, "Yabancıların telefon açamadığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Talep eden ve ekonomik durumu iyi olmayan tüm yabancılara ücretsiz telefon kartı verilmektedir. Avukatlar, merkezde barınan yabancılar ile mesai saatleri içinde iş ve işlemleri aksatmayacak şekilde görüşme yapabilmekte ve yabancıların dosyalarını inceleyebilmektedir" denildi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2021 - 17:49

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde, Çiğli’de bulunan Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde göçmenlerin işkenceye maruz kaldığı iddiaları gündeme gelmişti.

İddaların kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmasının ardından İzmir Valiliği, konuya ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı, göçmenlerin merkezde gözetim altında tutulduğu süre zarfında, her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Merkezimiz Avrupa Birliği IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) projesi ile 2016 yılında 750 kişi kapasite ile faaliyete geçmiştir. Merkez’de; ülkemizde yasal kalış hakkı bulunmayan yabancılar sınır dışı edilmek üzere idari gözetim altında tutulmaktadır. Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde yabancılar idari gözetim altında kaldıkları süre içerisinde beslenme, sıcak su, spor salonu, televizyon, çocuk oyun alanı ve anasınıfı, ibadethane, kütüphane gibi olanaklardan yararlanma, ilk ve acil sağlık yardımı alma, adli yardım talebinde bulunma, avukatı ve ziyaretçileri ile görüşme, telefon görüşmesi, dilekçe hakkından faydalanma, şikayet ve taleplerini iletme, uluslararası koruma başvurusunda bulunma, hakkında yürütülen işlemlere itiraz etme ve dava açma haklarına sahiptir.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle Geri Gönderme Merkezinde idari gözetim altında bulunan yabancıların sağlığını korumak amacıyla sunulan bazı hizmetlerde toplu olarak bir araya gelmeyi önleyebilmek için sınırlamalar yapılmıştır. Ancak hiçbir yabancı havalandırma hakkından mahrum bırakılmamaktadır. Yabancılara merkeze girişte uygulanan 10 gün karantina sürecini müteakiben havalandırmaya çıkabilmektedirler.

Yine haber içeriğinde belirtilen “yabancıların telefon açamadığı” iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Talep eden ve ekonomik durumu iyi olmayan tüm yabancılara ücretsiz telefon kartı verilmektedir. Avukatlar merkezde barınan yabancılar ile mesai saatleri içerisinde iş ve işlemleri aksatmayacak şekilde görüşme yapabilmekte ve yabancıların dosyalarını inceleyebilmektedir. Merkezimizde 2020 yılında 1459 avukat, 1452 yabancı ile görüşme yapmıştır. 2021 yılının ilk beş ayında ise 531 avukatın hukuki danışmanlık amacıyla 639 yabancı ile görüşmesi sağlanmıştır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.