Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilik ‘tam kapanmaya’ ilişkin bilinmeyenleri açıkladı

Valilik ‘tam kapanmaya’ ilişkin bilinmeyenleri açıkladı

İzmir Valiliği, tam kapanmaya ilişkin sıkça sorulan soruları yanıtladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, emekli maaş ve aylıklarının belirlenen sürelerde kurallara riayet edilmesi koşuluyla bankalardan çekilebileceği belirtilirken engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemelerinin evlere dağıtımının gerçekleştirileceği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 03.05.2021 - 10:08

EGEPOSTASI- Türkiye, koronavirüsle mücadelede kapsamında 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da yaklaşık 3 hafta sürecek olan ‘tam kapanma’ sürecine girdi.

17 Mayıs tarihinde sona erecek ‘tam kapanmanın’ kapsamına ilişkin tartışmalarsa hala devam ediyor.

İzmir Valiliği, ‘tam kapanmaya’ ilişkin sıkça sorulan soruların yanıtlarını paylaştı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 3-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan emekli maaş ve ikramiye ödemeleri ile engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 3-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan emekli  maaşı, aylık ve ücret ödemelerinin; Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanacak takvim ve sürelere uymak, TC kimlik numarası veya diğer usullere göre açıklanacak olan takvim ve süreler içerisinde kendi grubuna denk gelen sürede kullanmak, maaş ödemesinin yapılacağı bankanın en yakın şubesine gidilmesi ve güzergah ve zaman kurallarına uygun davranılması kaydıyla kişiler tarafından alınabileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada; engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemelerine ilişkin şu ifadelere yer verildi;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve valiliklerimizle yapılan görüşmeler sonucunda PTT kart sahipleri ve banka hesaplarına aktarılacak olanlar hariç olmak üzere; engelli ve yaşlı aylığında 867 bin 242, sosyal destek ödemesinde ise 765 bin 852 hak sahibinin ödemeleri evlerinde gerçekleştirilecek.

PTT kartına ya da İBAN numarasına gönderilecek olanların haricindeki toplam 1.633.094 hak sahibinin ödemeleri, valiliklerin ve Vefa Destek Grupları bünyesindeki PTT dağıtıcıları, kolluk görevlileri ve diğer kamu personeli aracılığıyla hak sahiplerinin ikametlerine teslim edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.