Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilik kararıyla ertelenmişti: JES için kritik toplantı tarihi belli oldu

Valilik kararıyla ertelenmişti: JES için kritik toplantı tarihi belli oldu

Daha önce halkın itirazları nedeniyle İzmir Valiliği kararıyla ertelenen Seferihisar’ın Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri’nde, Karen Elektrik A.Ş. firmasının faaliyetlerini yürüttüğü Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulumu için düzenlenecek olan halkın katılımı toplantısının yeni tarihi belli oldu. 

  • Ege Postası
  • 01.06.2021 - 15:56

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz kasım ayında Seferihisar’ın Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri’nde, Karen Elektrik A.Ş. firmasının faaliyetlerini yürüttüğü Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulumu bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılanmış ve bölge halkı 2016 yılında verilen “ÇED gerekli değildir” kararını yargı yoluna taşımıştı.

Alanla ilgili yargı süreci devam ederken mart ayında  Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş.’nin Seferihisar ve Menderes ilçeleri, Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri mevkide 37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES + RES) Tesisleri projesi için ÇED sürecini başlattığı gündeme oturmuştu.

Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı ile 21 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’da halkın katılım toplantısı düzenleneceği duruyulmu ancak toplantının kısıtlama gününe gelmesi nedeniyle halk toplantı tarihinin değiştirilmesi için İzmir Valiliği’ne başvuruda bulunmuşlar ve toplantı Valilik kararıyla ertelenmişti.

YENİ TARİH BELLİ OLDU

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, salgına yönelik alınan tedbirlerin esnetilmesiyle birlikte toplantı için harekete geçti. 

Bölgede kurulması planlanan JES için yapılacak halkın katılım toplantısının tarihi 11 Haziran Çarşamba günü olarak belirlendi.

Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından toplantıya ilişkin yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi; “İzmir İli Seferihisar ve Menderes İlçeleri, Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri Mevkii'nde Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Müh. İnş. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES+RES) Tesisleri" projesi ile ilgili olarak, ÇED Yönetmeliğin 9. Maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 11/06//2021 tarihinde, Orhanlı Caddesi No:274/2 (Köylü Kafeterya) Orhanlı/Seferihisar/İZMİR adresinde Saat:11:00’da Halkın Katılımı Toplantısı yapılacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.