Dolar 32,5814
%0.33
Euro 34,6861
%-0.13
Altın 2.520,880
%1.46
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilik ihalesine ‘maliyet’ engeli

Valilik ihalesine ‘maliyet’ engeli

İzmir Valiliği’nin 30 Ekim 2020 depreminde hasar gören yerleşkesi içindeki yer alan ve yeni yapılacak İl Emniyet Müdürlüğü alanını da kapsayan alan için çıkacağı yıkım ihalesi hiçbir firmanın ihaleye katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Firmaların ihaleye katılmama nedeni olarak ise artan maliyetler olduğu ve ihale için belirlenen muhammen bedelin yıkımdan elde edilecek hurda değeriyle karşılanamayacağı olduğu ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 24.05.2022 - 12:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve 117 vatandaşın hayatını kaybettiği 6.9 şiddetindeki depremde yüzlerde bina da ağır, orta ve hafif dereceli hasar görmüştü.

Hasar tespit çalışmalarının ardından yıkım işlemleri başlarken İzmir Valiliği de yerleşkesi içindeki hasarlı yapılar için harekete geçmişti. Valilik, yerleşkesi yerleşke içerisinde yer alan ve yeni il emniyet binasının da kurulacağı alanı kapsayan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması için ihaleye çıkacağını duyurmuştu.

27 bin 960 metrekarelik alanı kapsayan bölgelerdeki yıkım işlemleri için ise belirlenen muhammen bedeli ise 17 milyon 244 bin lira olarak belirtilmişti.

HİÇBİR FİRMA KATILAMADI

Öte yandan bugün yapılması planlanan ihale firmaların ‘maliyetler’ nedeniyle katılamamasından dolayı gerçekleştirilemedi.

İhaleye başvuran firmalar, muhammen bedelin yüksek olması, işçilik maliyetlerinin artması ve hurda değerinin düşürülmesi nedeniyle ihale için teklif veremediler.

Firmalar tarafından ihaleye katılma çekincelerinden birinin ise işçilik maliyetlerinin muhammen bedel 17 milyon liranın dışında tutulması oldu.

Yıkım işleminden elde edilecek hurda ederi nin 10 milyon lira civarında olduğu belirtilirken ihaleyi alacak firmanın zararının minimum 10 milyona çıkacağı ifade edildi.

İhaleye katılmak için başvuru yapan firmalar ise şunlar;

Nermanoğlu Altyapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Özbüker Hafriyat. İnşaat Ticaret Ltd. Şti.

Yılmazlar Hurda ve Geri DÖnüşüm Ticaret A.Ş.

EMG İşleme Tesis Geri Kazanım Atık Depolama Lojistik Ticaret Ltd. Şti.

Soyöz Yıkım İnşaat Hafriyat Madde Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm Atık Depolama İn. Taah. San.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.