Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger’den kritik uyarı: Aşılama iyi ama vakalar yükseliyor!

Vali Köşger’den kritik uyarı: Aşılama iyi ama vakalar yükseliyor!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’in mevcut vaka sayılarına ilişkin vatandaşları uyardı. İzmir, aşılamada iyi olsa da vaka sayılarında artış olduğunu söyleyen Vali Köşger, “. Ama bu durum, kendi içimizde vaka sayılarının kötüye gittiğini görmemize engel olmamalı” dedi.Vali Köşger ayrıca İzmir’in Afgan mülteci konusundaki durumuna ilişkin de bilgi verdi.

  • Ege Postası
  • 16.08.2021 - 17:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye 1,5 yılı aşkın süredir koronavirüs salgınıyla mücadele ederken 1 Temmuz tarihinde başlayan normalleşme sürecinde, kapanmada büyük oranda azalan vaka sayılarında ciddi artış meydana gelmişti. Normalleşmenin ardından Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatil olması nedeniyle başlayan toplumsal hareketlilik vaka sayılarının kritik düzeye ulaşmasına neden olmuştu.

Tam kapanma döneminde 3 binlere kadar gerileyen vaka sayıları son haftalarda yeniden 20 binlerin üzerine görürken vaka sayılarında halen istikrarlı bir düşüş meydana gelmedi. Vaka sayıları artarken uzmanlardan da 4. dalga uyarıları gelmeye başladı. 

Vaka ve vefat sayılarının artmasıyla gözler İzmir gibi tatil beldelerinin olduğu ve bayramda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan kentlere döndü. 

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir aşılamada ilk sıralarda yer alsa da vaka sayılarında artışın devam ettiğini söyledi. 

VATANDAŞLARA UYARI

Aşılama oranlarının salgının gidişatının iyi olduğu izlenimi yaratmaması gerektiğini ifade eden Vali Köşger, “Şu an İzmir, Sağlık Bakanımızın açıkladığı haritalarda da görüldüğü gibi aşılama itibariyle en iyi iller arasında yer alıyor. Ama bu durum, kendi içimizde vaka sayılarının kötüye gittiğini görmemize engel olmamalı. Bizde de vaka sayıları artıyor. Örneğin Çeşme’de bayramdan önce vaka sayılarının sıfıra indiği olmuştu. Ama şimdi günlük vakalar 30’a kadar yükselebiliyor. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

İzmir’deki günlük vaka ve vefat sayılarına ilişkin de bilgi veren Vali Köşger, “İzmir’de günlük vaka sayılarında tekrar binleri geçtik. Günlük vefat sayılarını sıfırladığımız dönemler olmuştu ama maalesef artık 6-7’ye çıktığı günler oluyor” diye konuştu ve vatandaşlara şu çağrıda bulundu; “Salgın atlatılmış değil. Vatandaşlarımız bir an önce aşılarını tamamlasınlar ve maske-mesafe-hijyen kurallarına riayet etsinler.”

İZMİR’E AFGAN MÜLTECİ GELDİ Mİ?

Afganistan’da başlayan iç savaşın ardından Türkiye’ye başlayan Afgan mülteci akımının illerdeki vaka sayılarına olumsuz etkisi olacağı ifade edilmişti. İzmir’’in Afgan mülteci konusundaki durumuna ilişkin de bilgi veren Vali Köger, “İzmir’e gelen Afgan mülteci yok şu ana kadar” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.