Dolar 32,5920
%0.32
Euro 35,0059
%0.1
Altın 2.451,220
%0.62
Bist-100 9.792,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger’den emniyet için bina çağrısı: AKM’den iyi bir öneriniz varsa…

Vali Köşger’den emniyet için bina çağrısı: AKM’den iyi bir öneriniz varsa…

Ege Üniversitesi’ne ait olan Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nin 30 Ekim depreminde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddialarının gündeme gelmesinin ardından AKM’nin akıbetinin ne olacağı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni adresinin neresi olacağı merak edilirken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Konak'taki eski Sümerbank arazisine İl Emniyet Müdürlüğü yapılacağını duyurmuştu. Vali Köşger’in açıklamasının ardından emniyetin geçici yerinin neresi olacağı merak edilirken Vali Köşger, emniyetin geçici süreyle AKM’yi kullanacağını açıkladı ve “Daha iyi bir bina öneriniz varsa biz bu önerilere açığız. Oraya taşınmaya hazırız” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.01.2022 - 10:55

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Son dönemde İzmir kamuoyunun en çok tartışılan konularından biri de Ege Üniversitesi’ne ait olan Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nin 30 Ekim depreminde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddiaları olmuş ve iddiaların ardından kamuoyunda tahsise karşı tepkiler başlamış ve TMMOB, tahsisin iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise; AKM’nin yıkılarak yerine yeni ve daha donanımlı bir İl Emniyet Müdürlüğü Binası’nın yapılma ihtimalinin olduğunu söylerken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tartışmalara son noktayı koymuş ve yeni binanın AKM'nin yerine değil, Konak İlçesi Umurbey Mahallesindeki eski Sümerbank arazisine yapılacağını duyurmuştu.

Öte yandan; emniyetin kalıcı binası bitirilene kadar emniyetin nerede ikamet edeceği merak konusu olmuştu. Konuya ilişkin bugün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Vali Köşger, emniyetin geçici binası için önerilere açık olduklarını söyledi.

“BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMAYA GEREK YOK”

Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Köşger, İl Emniyet Müdürlüğü’nün geçici süreyle AKM’de ikamet edeceğini belirtirken daha iyi önerilere açık olduklarını ifade etti ve şunları söyledi; “30 Ekim 2020’de İzmir’de elim bir hadise yaşandı. Bu depremde maalesef İzmir’in aslında bina stokunun ne kadar çürük olduğunu görmüş olduk buna kamu binaları da dahil. valilik de hasar gördü. Emniyet de hasar gören binalardan birisi. O günden bugüne emniyete yer arıyoruz. Birçok alternatif değerlendirdik. Bu AKM’de bizim deprem sonrasında kullandığımız bir yer. O binanın herhangi bir statiğine ya da herhangi bir yerine tadilat yapmadık. Biz binayı boşalttıktan sonra emniyetin burayı kullanması gündeme geldi. Ege Üniversitesi rektörümüzle de görüştük. Emniyet için daha uygun bir yer bulursak oraya taşırız. Burada bir bardak suda fırtına koparmaya gerek yok. Hatta bir bardak su da yok. Orası kültür merkezi. Hiçbir şey değiştirilmeyecek. Faaliyetler devam edecek. Ayrıca daha önce de duyurduğum gibi emniyete 45 bin metrekare alanda yeni bir hizmet binası yapılacak ve dağınık olan emniyet, bir araya toplanacak. Hükümet Konağı’nın arkasındaki yıkılacak olan yere de İzmir Valiliği'nin dağınık olan birimlerini toparlayacağız. İzmir’in tarihi dokusuyla uyumlu bir bina yapacağız. L şeklinde olan Hükümet Konağı’na ters olacak şekilde L formunda bir bina daha yapılacak. Daha iyi bir bina öneriniz varsa biz bu önerilere açığız. Oraya taşınmaya hazırız.”

“OLAY TAMAMEN MECRASINDAN SAPTIRILDI”

Siyasi polemiklerle tahsisin farklı boyutlara taşındığını belirten Vali Köşger,“ Kendimizin dışında oluğu hadiselerde nasıl böyle evriliyor diye şaşkınla izliyordum. İzmir'de de bunu kendimiz yaşayarak gördük. Mevzu dışı konunun nasıl farklı şekilde lanse edildiğini görmüş olduk. İzmir bir deprem yaşadı ve kamu yapıları da hasarlı ve yer arayışı gündeme gelmiş. Bunu STK'lar bir taraftan binanın yıkılacağına kadar vardırdılar konuyu. Binanın mühendisi müsaade etmeyeceğim diyor. Binada herhangi bir tadilat yapılmayacak, herhangi bir değişiklik yapılamayacak. Olay tamamen mecracısından saptırıldı. Olaya siyasete çevirerek bir konu yok. Maksadımız kimsenin yaptığı eseri ortadan kaldırmak değil. Atatürk ve Atatürk adıyla kimsenin sorunu yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.