Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger'den 29 Ekim mesajı

Vali Köşger'den 29 Ekim mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Vali Köşger açıklamasında, ‘’ Bugün bizlere yakışan; ecdadımızın armağanı ve emaneti bu mukaddes topraklarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cumhuriyetimize hayat veren ruhla ve bizi biz yapan hasletlerimize sıkı sıkıya sarılarak yaşamaktır. Öncelikli vazife ve sorumluluğumuz ise; geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek halinde, el ele, gönül gönüle yol alarak, aziz milletimizi muasır medeniyetler çizgisinin üzerine taşımak, her devrin güçlü Türkiye’sini inşa etmektir’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2022 - 16:04

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 29 Ekim Cumhuriyetin 99. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Vali Köşger’in mesajı şu şekilde;

 “Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıl dönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Aziz milletimizin ve tüm İzmirli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

Yok edilmek istenen yüce Türk Milletinin, Kurtuluş Savaşı’ndan eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak zaferle ayrılmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, bu vesileyle bir kez daha sonsuz minnet ve şükranla yâd ediyoruz.  
Millî Mücadele sonunda kurduğumuz cumhuriyet, “Ya İstiklal Ya İzmihlal” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, adeta küllerinden doğuşunu, her türlü imkânsızlığa rağmen neleri başarabileceğini, bağımsızlığı, vatanı ve mukaddesatı için ölümü bile göze alabileceğini tüm dünyaya açıkça göstermiştir. 
Bize göre cumhuriyet; vatan muhafazası için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, aynı ülkü etrafında birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin yazdığı şanlı bir destandır.    

Büyük Önder Atatürk’ün: “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği cumhuriyet; insan onuruna ve yaradılışına en yakışan rejimdir. Farklı kültür, inanç ve düşünceler, cumhuriyet ile teminat altına alınmakta, böylelikle daha demokratik ve daha yaşanılabilir bir ülke vücut bulmaktadır.

Aziz Milletimiz, asırlardır bünyesinde var olan farklılıkları cumhuriyete geçişten sonra da korumuş, toplumun bütün unsurlarını kucaklayarak, yeni yönetim şeklini ve kazanımlarını derinlemesine özümsemiştir. 

Bugün bizlere yakışan; ecdadımızın armağanı ve emaneti bu mukaddes topraklarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cumhuriyetimize hayat veren ruhla ve bizi biz yapan hasletlerimize sıkı sıkıya sarılarak yaşamaktır. Öncelikli vazife ve sorumluluğumuz ise; geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek halinde, el ele, gönül gönüle yol alarak, aziz milletimizi muasır medeniyetler çizgisinin üzerine taşımak, her devrin güçlü Türkiye’sini inşa etmektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta İzmirli hemşerilerim olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.