Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger açıkladı: İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni adresi belli oldu

Vali Köşger açıkladı: İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni adresi belli oldu

Ege Üniversitesi’ne ait olan Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nin 30 Ekim depreminde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddialarının gündeme gelmesinin ardından AKM’nin akıbetinin ne olacağı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni adresinin neresi olacağı merak edilirken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, konuya ilişkin açıklama yaptı. Vali Köşger, Konak'taki eski Sümerbank Binası’nın yeniden projelendirilerek İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edileceğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 19.01.2022 - 15:00

EGEPOSTASI- Son günlerde İzmir kamuoyunun en çok tartışılan konularından biri de Ege Üniversitesi’ne ait olan Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nin 30 Ekim depreminde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddiaları oldu.

AKM’nin emniyete tahsis iddialarını gündeme gelmesiyle birlikte kamuoyunda tahsise karşı tepkiler başlamış ve TMMOB, tahsisin iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise; AKM’nin yıkılarak yerine yeni ve daha donanımlı bir İl Emniyet Müdürlüğü Binası’nın yapılma ihtimalinin olduğunu söylemişti.

AKM’nin akıbetinin ne olacağı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni adresinin neresi olacağı merak edilirken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tartışmalara son noktayı koydu.

Yeni binanın AKM'nin yerine değil, Konak İlçesi Umurbey Mahallesindeki eski Sümerbank arazisine yapılacağını duyuran Köşger, "Yeni İl Emniyet Müdürlüğümüz İzmir’imize çok yakışacak” dedi.

Vali Köşger konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İl Emniyet Müdürlüğümüzün, deprem nedeniyle hasar gören hizmet binasını yeniliyoruz. Proje çalışmaları bitme aşamasına gelen, hemşehrilerimizin daha kaliteli hizmet almasına imkân sunacak yeni İl Emniyet Müdürlüğümüz İzmirimize çok yakışacak...”

BAKAN SOYLU: İZMİRİMİZE ÇOK YAKIŞACAK 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Köşger'in paylaşımını alıntılayıp, "İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Binamız, İzmirimize çok yakışacak" notunu düştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.