Dolar 32,5135
%-0.08
Euro 34,9664
%0.4
Altın 2.435,500
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Konağı'nın restorasyonunda detaylar belli oldu

Vali Konağı'nın restorasyonunda detaylar belli oldu

İzmir Valiliği tarafından restore edileceği duyurulan 130 yıllık Vali Konağı'nın restorasyon projesinin detayları netleşti. Valilik tarafından yayınlanan görsele göre binanın bulunduğu bölgede sosyal donatı alanları da genişletilecek.

  • Ege Postası
  • 04.04.2022 - 17:05

EGEPOSTASI – İzmir’in Konak ilçesinde bulunan ve kentin sembol yapılarından birisi olan 130 yıllık Vali Konağı’nın harabeye dönen hali kentin gündeminde geniş yer bulmuştu. 

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin kullanımında olan 130 yıllık tarihi Vali Konağı’nın durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a iki ayrı soru önergesi vermişti. İzmir Valiliği ise yazılı açıklamayla binanın restorasyon projesinde son aşamaya gelindiğini duyurmuştu. 

Öte yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bugün Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. İzmir Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkililerinden, İzmir İktisat Kongresi Binası'nın bulunduğu yere yapılacak yeni kongre binası projesi ile Göztepe'deki tarihî Vali Konağı restorasyon çalışmalarına ilişkin son durum hakkında bilgi aldı” ifadeleri kullanıldı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda binanın projesiyle ilgili yeni ayrıntıların bulunduğu bir görsele de yer verildi. Söz konusu görselde proje kapsamında yapılması planlanan dinlenme alanı, bahçe girişi, süs havuzu, yürüyüş yolu, kaya bahçesi, gül bahçesi, barbekü ve kamelya alanları bulunuyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.