Dolar 32,5042
%-0.11
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.429,560
%0.26
Bist-100 9.800,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali açıkladı! İzmir Uluslararası Mizah Festivali’ndeki o program iptal edildi

Vali açıkladı! İzmir Uluslararası Mizah Festivali’ndeki o program iptal edildi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası İzmir Mizah Festivali'nin tepkilere neden olan o etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi deyazılı açıklama yaparak, "bazı siyasetçilerin şoven-popülist söylemlerinin de etkisiyle estirilmeye çalışılan hava hoşgörü ve huzur ortamını baltalamıştır. Festival moderatörü ve Festival Yönetmeni’nin tarafımıza yazılı yaptığı 24 Aralık etkinliklerini yayından çekme talebi kabul edilmiştir." denildi. AK Partili ve MHP'li siyasiler ise "Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah" etkinliğinin iptal edilmesini değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 23.12.2020 - 21:25

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevrim içi düzenlediği 16 Aralık'ta başlayan ve 25 Aralık'ta sona erecek etkinlik Türk ve İslam karşıtı olduğu iddia edilen isimleri ağırlayacak olması tepkilere neden olmuştu.

Festivale karikatüristler Fransız Jean Plantu ve İsrailli Michel Kichka'nın katılacak olmasına başta AK Parti ve MHP cephesinden sert eleştiriler yapılmıştı. 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Uluslararası İzmir Mizah Festivali" kapsamındaki "Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah" etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu.

İşte İptal edilen etkinlik “Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah”

19.00 Söyleşi: Daryl Cagle (ABD), Nadia Khiari (Tunus), Michel Kichka (İsrail)

Norio Yamanoi (Japonya), Tjeerd Royaards (Hollanda), Damien Glez

(Burkina Faso), Marilena Nardi (İtalya), PLANTU (Fransa)

Mor Thiwawat Pattaragulwanit (Tayland), Yemi Yetneberk (Etiyopya)

Moderatör: İzel Rozental

Bir vatandaş da Twitter hesabından söz konusu etkinliğin yer aldığı görselle birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İzmir Valisi Köşger'i etiketleyerek, "Sayın İzmir Valim bu rezalete her halde yarın izin vermezsiniz diye düşündüm. Bu İslam düşmanı Peygamber Efendimizin düşmanına konuşmasına asla izin vermeyin Sayın Valim aman." paylaşımında bulundu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kendisinin de etiketlendiği paylaşıma cevap vererek, "Bu toplantı iptal edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

 

 

HIZAL: HAKLI TEPKİMİZ SONUÇ VERDİ

Programın iptal edilmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Hızal, "İzmir Mizah Festivali'nin Jean Plantu ve Michel Kichka ile düzenlenecek etkinlikleri iptal edildi.

İzmirli hemşehrilerimizin ve teşkilatımızın haklı tepkisi sonuç verdi. 

Türk ve İslam karşıtı sözde karikatüristlerle planlanan festival, İzmirlilerden gereken cevabı aldı!" ifadelerini kullandı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen ve pandemi koşulları nedeniyle uzaktan katılımla 16-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen İzmir Mizah Festivali’nin katılımcıları ile ilgili gerçek dışı iddialar üzerine bir açıklama yapma gereği doğmuştur.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, Charlie Hebdo dergisinden herhangi bir karikatürist İzmir Uluslararası Mizah Festivali’ne davet edilmemiştir. Bu kapsamda ortaya atılan iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Bununla birlikte etkinliğe katılan karikatür ve mizahçılar içinden iki ismin aleyhinde bazı olumsuz açıklama ve yayınlar yapıldığı görülmektedir. Festival etkinliğindeki konuşmacılar arasında yer alan şimdi kışkırtıcı yayınlara konu edilen dünyaca ünlü iki karikatürist Kichka ve Plantu ise önceki yıllarda ülkemizi ziyaret ederek bakan ve Başbakan Yardımcısı düzeyinde kabul görmüş, üst düzey tebrik ve takdirlere mazhar olmuş isimlerdir.

24 Aralık tarihinde yayınlanması planlanan “Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah” başlıklı oturumlara katılan 10 karikatürist dahil hiçbir katılımcıya ücret ödenmemiştir. Festival içeriğinin çekimleri yayın tarihi öncesinde dijital ortamda tamamlanmıştır.

Ancak bazı siyasetçilerin şoven-popülist söylemlerinin de etkisiyle estirilmeye çalışılan hava hoşgörü ve huzur ortamını baltalamıştır. Festival moderatörü ve Festival Yönetmeni’nin tarafımıza yazılı yaptığı 24 Aralık etkinliklerini yayından çekme talebi kabul edilmiştir.

Saygılarımızla kamuoyunun değerlendirmesine sunarız."

HAMZA DAĞ VE SÜREKLİ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E TEPKİ

Programın iptal edilmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamaya hem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ hem de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tepki gösterdi.

HAMZA DAĞ: 'DUR' DEMEK HAKKIMIZ

Dağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Büyükşehir Belediyesinin konuya ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

Hamza Dağ, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mizah Festivali kapsamında Türkiye ve İslâm düşmanlarını davet ettiği söyleşi tepkiler sonucu iptal edildi. İBB, İzmirlileri “Hoşgörü ortamını baltalamak” ile itham etmiş. Dinî ve millî değerlerimize hoşgörülü olmayanlara “Dur” demek hakkımızdır." paylaşımında bulundu.

SÜREKLİ: BİR ZAHMET SON ANDA İCABET ETMİŞ 

Başkan Sürekli de "Türk ve İslam düşmanı karikatüristleri festival adı altında misafir etmekte kararlı olan Soyer, onca 'ihanet etme' çağrısına bir zahmet ve son anda icabet etmiş! Ama, her zaman ki gibi kendini aklayıp tepki gösterenleri karalayarak! Niyetini muhafaza ettiği ortada!" dedi.

MHP'Lİ ŞAHİN: SOYER'İ BİR KEZ DAHA KINIYORUM

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de Belediyeden yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin yayılımının en hızlı olduğu bir dönemde festival düzenlendiğini belirten Şahin, "Soyer daha büyük ayıp ederek 'Şoven ve popülist söylemler yüzünden iptal ettim diyor.' Soyer’i bir kez daha kınıyorum. İptal edilmesi gerekirdi, doğrusu buydu." dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.