Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan Can Radyo’ya destek, İGC’ye çağrı

Umutoğulları’ndan Can Radyo’ya destek, İGC’ye çağrı

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Can Radyo hakkında başlatılan karalama kampanyalarını kınadı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Can Radyo’ya destek çıkması gerektiğini belirten Umutoğulları, ‘’ Can Radyo’ya yapılan saldırının sadece dinleyicilerine ya da kuruma yapılmış gibi görmeyip, İzmir medyasına atılan ilk tokat gibi düşünülmesi gerekiyor. Yapılan tehdidin, hatta şiddete varabilecek bir durumun önüne geçilmesi için, bütün medya kuruluşları bugün itibariyle Can Radyo’ya destek olmaya ve sahip çıkmaya davet ediyorum’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2023 - 14:07

EGEPOSTASI- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Halk Konut Projesi kapsamında yeniden inşa edilecek Dilber Apartmanı’nın temel atma törenine, ÇİBEL AŞ’de çalışan işçilerin protestosu damga vurmuştu. Can Radyo’da Gökhan Kafalı, yapılan eylemi  değerlendirirken, “Burada da ben ister istemez Utku Gümrükçü’ye bir operasyon kokusu alıyorum. İşçiler kimsenin operasyonuna ortak olmasınlar” ifadelerini kullanmıştı. 

İZMİR MEDYASINA ÇAĞRI 

Kafalı’nın yorumu sonrası sosyal medya üzerinden Can Radyo hakkında karalama kampanyaları başlatıldı. Gazeteci Mithat Umutoğulları, Can Radyo’nun tehdit edildiğini vurgulayarak, İzmir medyasının sessiz kalmaması gerektiğine dikkat çekti. 

Gazeteci Umutoğulları, ‘’Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret açılış yaptı. Bu açılışlar sürecinden bir eylem silsilesi ile karşı karşıya geldik. Önce Bayraklı temel atma töreni, Karabağlar’da okul açılışı ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan Roman buluşmasına da işçiler damga vurdu. Bu işçilerin maaşları ile ilgili düzenleme talepleri vardı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gelişi ile birlikte seslerini duyurmak için böyle bir yola başvurdular. Bunun haklılığını, haksızlığını tartışmalayım, medyanın burada ne yaptığına bakalım. Özellikle İzmir’de medya kuruluları eylemleri gördüler. Yapılan eylem amacına ulaşmış oldu. Eylemin yapılış şeklinde, işçiler gerçekten CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ulaşma şekli olarak kullandıysa Bayraklı’da yapılan törende emeklerine ulaşmış oldular. Sonrasında bu iş amacını açtı, bununla ilgili farklı bir hesaplaşma olduğuna inanan oldu. Medyada arkadaşlarımız bu şekilde yorumladı’’ dedi. 

SEÇİMLERE 4 AY KALA…

Umutoğulları, DİSK’in son zamanlarda haddini aşan eylemlere kalkıştığına dikkat çekerek, ‘’Çiğli Belediyesi’nde ya da CHP’li belediyelerde çalışan işçilerin protesto hakkını kullabdıklarını görüyoruz. Burada DİSK’e bakmak lazım, DİSK bugüne kadar hep CHP’li belediyelerde örgütlendi. Zaman zaman CHP’li belediye başkanlarının elini koluna bağlayan eylemlere imza atıyor. Türkiye’de hayat pahalılığına rağmen DİSK’in sadece işçi maaşları ile ilgili eylem yapması anlaşılabilir değil. DİSK’in CHP’li belediyeler içerisindeki varlığı tartışılır duruma geldi. İşçi Sendikasının, sadece maaşı az alan işçiler üzerinden bütün varlığını devam ettiriyor olması tartışılması gereken bir durum. DİSK’in zaman zaman haddini aşarak, seçimlere 4 ay kala kritik bir süreçte böyle bir eyleme izin vermesini manidar buluyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

İKTİDAR MEDYASINA MALZEME VERDİLER 

DİSK’in CHP’li belediyelerden beslendiğine dikkat çeken Umutoğulları, ‘’Daha öncede Çiğli Belediyesi önünde Başkan Gümrükçü, Grup Başkanvekili olmak istediğinde yine belediye önünde eylem yapılmıştı. Vekilliği bittiğinde de belediye ile işçiler arasında anlaşma hemen sağlanmıştı. Bunlar hep dikkat çeken şeyler. Eylem gerçekten iktidar medyasına malzeme verdi. İktidar medyası, Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanı adaylığına bir eylem koyarak, CHP’li belediyelerde tartışılmasına yol açmaya çalıştı. Seçime bu kadar az kalmışken yapılan eylemin çok yersizdir. CHP’li belediyeler üzerinden beslenen, örgütlenen DİSK açısından eksidi’’ ifadelerini kullandı. 

SİLAHLI SALDIRI OLUNCA MI SAHİP ÇIKACAKSINIZ? 

Can Radyo’ya yapılan saldırıyı sınayan Umutoğulları, ‘’Yaklaşık 30 yıldır İzmir’de yayın yapan ve çizgisini hiç bozmayan Can Radyo’ya işçi temsilcileri tarafından tehdit olduğunu öğrendik. Sosyal medyada ‘Can radyo dinlemiyoruz’ etiketiyle linç kampanyası başlatıldı. İdeolojik tavrı ile sol ve devrimci kesimin dinlediği bir radyoya sadece eylem için program esnasında yapılan bir yorum sonrası radyonun 30 yıl 
boyunca verdiği mücadeleyi yok saydılar. Bir anda radyonun işçi düşmanı ilan edilmesini kınıyorum. Sosyal medyada klavye başına geçip, İzmir’de simgeleşmiş bir kurum ile ilgili bunu söylüyor olmak vicdansızlık. 30 yıl içerisinde Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşullarda ve baskının olduğu yıllarda sol kesimin sesi oldu ve o kesimin ayakta durması için yıllarca mücadele vermiş bir kurum ile ilgili yapılan bu acımaz eleştirinin yersiz olduğunu düşünüyorum. Bu eleştirileri yapanlarla ilgili sonrası savcıların harekete geçmesi lazım. Aynı şeyi biz de yaşadık. Muhabirimize saldırdılar ve kameramızı kırdılar. İzmir medyası neden bu kadar sessiz kalıyor? Bir yayın kuruluşuna yapılan bu tehdidin eylem şekline geçmesi sonrasında bu konudan haberdar olacaklar. Can Radyo’nun içine girip silahlı saldırı olunca mı medya kuruluşları bunlara sahip çıkacak. Bu yapılan baskı ve zulüm karşısında tüm medya kuruluşlarının siper olması ve destek olması gerekiyor’’ dedi. 

İZMİR BASININA ATILAN İLK TOKAT 

Saldırıyı İzmir basınına atılan ilk tokat olarak değerlendiren Umutoğulları, ‘’Can Radyo’ya yapılan saldırının sadece dinleyicilerine ya da kuruma yapılmış gibi görmeyip, İzmir medyasına atılan ilk tokat gibi düşünülmesi gerekiyor. Yapılan tehdidin, hatta şiddete varabilecek bir durumun önüne geçilmesi için bütün medya kuruluşlarının bugün itibariyle Can Radyo’ya destek olmasını ve dayanışma içerisinde olması ve sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Biz buradan yaptığımız çağrı, umarım bir başlangıç olur ve İzmir medyasının kendi aralarında dayanışması ile medyaya gelecek saldırı önünde tem yumruk olarak mücadele edelim. Basın özgürlüğüne, temel hak ve insan haklarına, gazetecilik onuruna yakışır bir şekilde mesleğimizi icra etmeye devam edelim. Böyle baskılar İzmir medyasına vız gelip tırıs gitsin. Hiç beklemeden Can Radyo’nun uğradığı psikolojik şiddete boyun eğmeden destek olmalıyız’’ ifadelerine yer verdi. 

GAPPİ’YE DESTEK ÇAĞRISI 

Gazeteciler Cemiyetine çağrıda bulunan Gazeteci Umutoğulları, ‘’Buradan İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Yönetimine, Uluslararası Gazeteciler Federasyonunun hepsine sesleniyorum. İzmir’de medyaya yapılan saldırıların önüne geçin. İGC’nin Can Radyo önüne gidip basın açıklaması yapmasını bekliyorum.  O zaman biz cemiyetin yanımızda olduğunu ve başımıza bir şey geldiğinde meslektaşlarımızın bize destek vereceğini hissedelim. Sayın başkanı Can Radyo’yu ziyaret ederek desteğini vermesini bekliyorum’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.