Dolar 32,3340
%0.17
Euro 35,2015
%0.05
Altın 2.247,970
%0.2
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan ‘8 milyonluk görsel’ iddialarında ‘disiplin’ çıkışı: Neden hiçbir şey yapılmıyor?

Umutoğulları’ndan ‘8 milyonluk görsel’ iddialarında ‘disiplin’ çıkışı: Neden hiçbir şey yapılmıyor?

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İzmir’in kalbi Bayraklı’ tanıtım görseline 8 milyon lira harcandığı iddiaları gündeme gelirken iddiaların çıkış noktasının Bayraklı Belediyesi CHP’li meclis üyesi Gökhan Kafalı’nın imtiyaz sahibi olduğu bir yayın organı olması dikkat çekmişti. Yaşanan ‘görsel krizini’ değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, yapılanın parti içi suç olduğuna dikkat çekerken CHP içinde  “neden disiplin “sürecinin başlatılmadığını sordu.

  • Ege Postası
  • 18.01.2022 - 18:14

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İzmir’in kalbi Bayraklı’ tanıtım görseline 8 milyon lira harcandığı iddiaları tartışılmaya devam ediyor.

İddialar, AK Parti tarafından tepkiyle karşılanırken iddiaların çıkış noktası ise Bayraklı Belediyesi CHP’li meclis üyesi Gökhan Kafalı’nın imtiyaz sahibi olduğu Can Radyo/Can Haber olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde radyoda yapılan yayında aynı zamanda CHP’li meclis üyesi Gökhan Kafalı’nın da kardeşi olan Deniz Kafalı’nın ortaya attığı  “8 milyon” iddiaları gündeme getirilirken Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da eleştirilerin hedefi olmuştu.

CHP’li meclis üyesi Kafalı’nın, ilçede parti ve grup içinden aldıkları bilgileri ve kulisleri kurumsal mail hesapları üzerinden diğer medya organlarına servis etmesi, tepkilerin tırmanmasına neden oldu.

Yaşanan krizi değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları ise; Kafalı’nın bu tutumunun, parti içi suç olduğuna dikkat çekti ve CHP’nin yetkili isimlerini bu konuda sessiz kalmasını da eleştirerek İl Başkanı Deniz Yücel’in bu konuda neden disiplin sürecini başlatmadığını sorguladı.

“SORGULANMASI GEREKİYOR”

İddiaların haber niteliği taşıdığını ancak muhalefetin “ekmeğine yağ sürer” tarzda haberler olduğunu ifade eden Umutoğulları, “İşin ilginç olan yanı şu: eğer yeni görsel, 8 milyon liraya yapıldıysa bu bir haber değeri taşır ve haberi yapabilir, eleştirilebilir. Ama bunu yapan kişi Bayraklı Belediyesi’nde CHP’li bir meclis üyesiyse, hem radyo hem de gazetesinde yayınlıyorsa… Bunub bir sorgulanması gerekiyor. Bunun ifade edilmesi, ayrıca parti mensubu olan bir kişinin gazetesi üzerinden yapılıyor olması, parti suçudur. Burada CHP’nin yetkili kişilerinin harekete geçmesi gerekmektedir. Bugün birçok isme sadece partinin il başkanını, bir milletvekilini ya da bir belediye başkanını eleştirdiğinde jet hızıyla disiplin soruşturması açan İl Başkanı acaba ne iş yapar? Bu ayrı bir tartışma konusu” dedi.

“BİR GAZETE YA DA RADYO NEDEN SÜREKLİ AYNI YAYINI YAPAR?”

İddiaların ortaya atıldığı radyo programına da değinen Umutoğulları, Başkan Sandal aleyhine sıkça yayın yapıldığını vurguladı ve “Bir belediye meclis üyesinin sahibi olduğu gazete ve radyo haber yapıyor ve diyor ki; ‘Belediye, yeni yaptığı logo çalışmasına 8 milyon lira para harcamış ve bu kadar para ödenir mi?’ Sorsanız bu belediye başkanı 3 yılda ne yaptı? Kocaman bir ‘Hiç’ der. Pandemide bütün öğrenciler ders yapamazken ne yapmış belediye başkanı? Kütüphaneleri kapatmış vs… Oysa Bayraklı Belediye Başkanı sadece  Bayraklı’daki değil bütün Türkiye’deki öğrencilerin ders çalışabilmesi için bir televizyonda BAYGEM üzerinden öğretmenleriyle yapmış olduğu dersleri bir TV kanalı üzerinden Türkiye'deki bütün öğrencilere ulaştırdı ve pandemide evinde internet olmayan öğrencilerin yararlanabileceği bir hizmet verdi. Bütün bunları topladığınızda bir meclis üyesinin sahibi olduğu bir gazete ya da radyo neden sürekli aynı yayını yapar? CHP bu kadar hedefe kilitlenmişken, CHP’nin yeniden iktidar olması için bir oyun bile hesabının yapıldığı dönemde, CHP Genel Merkezi her gün içinde bulundukları ittifakın büyütülmesi için çalışmalar yaparken Bayraklı’da CHP’li bir meclis üyesinin sürekli kendi partisine mensup olan bir belediye başkanının aleyhine haber yapıyor olması enteresan. Haber yapıyor olması ayrı bir durum, bir de aynı yayın organının kurumsal mail adresiyle bunu diğer medya organlarına servis ediyor olması apayrı” diye konuştu.

“İL BAŞKANI BU KONUDA HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR”

Kafalı hakkında herhangi bir soruşturma ya da disiplin sürecinin de başlatılmadığına dikkat çeken Umutoğulları, partinin üst mercilerinin yaşananlara kayıtsız kaldığını belirtti ve “Bütün bunlar olurken CHP’nin yetkili isimlerini bu konuda sessiz kalması da çok enteresan. İl Başkanı Deniz Yücel, bu konuda neden hiçbir şey yapmıyor? Yeni atanmış ilçe başkanı hiçbir şey yapmıyor. Belediye Başkanı hakkında sadece bir tanıtım görseline 8 milyon lira harcamış bir kişiymiş algısı yaratılmaya çalışılıyor. Bunu yapan kim? Bunu yapan muhalefet ya da iktidar yanlısı bir gazete de değil üstelik. Bunu yapan, CHP’de siyaset yapan ve belediyede etkili olan bir meclis üyesinin gazetesi. İki gündür bütün bunlar olup konuşulurken, bugün de belediye içerisinde bulunan bir başkan yardımcısı ve müdürün istifa etmesiyle ilgili de yayın yapan hala yayın organıyla ilgili hiçbir şey yapılmaması bana garip geldi. CHP eğer bu kafayla iktidar olacağını düşünüyorsa bence rüyasında görür. Çünkü partinin iktidara bu kadar yakın olduğu ve iktidara koştuğu bir dönemde kendi partililerinin hala kendi partisinin paçasından tutup aşağıya çekmesi bana çok enteresan geldi” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.