Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları TR35 hakkında merak edilenleri açıkladı: Kime ve neden satıldı?

Umutoğulları TR35 hakkında merak edilenleri açıkladı: Kime ve neden satıldı?

Gazeteci Mithat Umutoğulları 2019 yılında yayın hayatına başlayan TR35 TV hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Kanalın kime ve neden satıldığını açıklayan Umutoğulları, ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirtti.

  • Ege Postası
  • 26.01.2023 - 09:51

EGEPOSTASI- 2019 yılında İzmir’de yayın hayatına başlayan ulusal kanal TR35 hakkında son dönemlerde ortaya atılan iddialara yanıt, kanalın kurucusu Gazeteci Mithat Umutoğulları’ndan geldi. 
Kanalın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve  CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’na satıldığı iddialarının doğru olmadığını açıklayan Umutoğulları, kanalın borçlu olmadığını da belirtti. 

EKONOMİK ZORLUKLAR VE RTÜK BASKISI 

Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Umutoğulları, ‘’En çok merak edilen ve uzun zamandır merak edilen konuyu konuşmak istiyorum. TR35’I neden ve kime sattığım konusunu herkes çok merak ediyor ve bana soruyordu. Biz İzmir’de ulusal kanal açmanın gururunu yaşadık. Arkaya dönüp baktığımızda bir hikaye yazık. Meslekten kopmamak ve mesleği devam ettiriyor olmakta çok önemli. Yaklaşık 3.5 yıl boyunca bir ulusal TV kurmanın ve onu idare ettirmenin zorluklarını yaşadım. TV’yi kurarken bir çok sıkıntının bizi beklediğini biliyorduk ama İzmir’de bize ciddi bir desteğin geleceğini düşünerek bu işe girmiştik. Yerel yönetimler dışında İzmir’de TV’ye sahip çıkacak hiçbir kurumun olmadığını gördük. Ticaret Odası’nın STK’ların ne kadar duyarsız kaldığını gördük. Zor bir süreç yaşadık. Özellikle orman yangınlarıyla birlikte başlayan bir baskı oldu. RTÜK’ün bizim üzerimizde çok ciddi baskısı oldu. Kanala her gün ceza gelmeye başladı. Bir taraftan sürekli artan maliyet ve diğer taraftan RTÜK baskısı bizi çok zorladı. Hayatını sadece gazetecilikle devam ettiren ve onun dışında başka işi olmayan biri açısından sıkıntılı bir dönemdi. Bu süre içerisinde biz devam etmeye çalıştık. En büyük problemimiz ekonomik sıkıntıydı. Hollandalı bir iş adamı olan Burhan bey, kızının yurtışında çok büyük bir kanalda çalıştığını ve İzmir’de TV kurmak istediğini söyledi. Bundan sonra bizimde aklımızda olmayan bşr gelişme oldu ve biz kanalı Burhan beye sattık. Kanal Bir TV adı altında yeniden yayın hayatına başladı ve Ümit yaldız arkadaşımız başına geçti. İzmri’de kanalın yeniden yayına başlaması bizim için çok büyük bir mutluluk. Bundan sonraki süreçte İzmirlilerin bu kanala sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.’’ dedi. 

SOYER VE NALBANTOĞLU İLE GÖRÜŞMEDİM 

TR35’in Soyer ve Nalbantoğlu’na satıldığı iddiaları hakkında açıklamalarda bulunan Gazeteci Umutoğulları, ‘’Kanalın açılması ile birlikte bir çok kesimin kanalın Tunç Soyer’in ve Rıfat Nalbantoğlu’nun aldığı  iddiaları ortaya atıldı. Ben kanal ile ilgili ne Soyer ile ne Nalbantoğlu ile görüşmem olmadı. Ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını ifade edebilirim. Herhalde kanal ile ilgili Soyer ve Nalbantoğlu üzerinden algı yaratmaya çalışıyorlar. Bir Büyükşehir Belediye Başkanının benimle pazarlık yapacak hali yok. Ekonomik sıkıntılardan dolayı editöryel bağımsızlığımızı devam ettirecek duruma gelmediğimiz için sattım. Bizim bir çok şeyden feragat etmemiz gerekiyordu ve editorial özgürlüğümüzdev vazgeçmemiz gerekiyordu. Ben böyle bir şeyi kabul etmeyeceğim için oturup öyle bir pazarlık yapacağımızı düşünmediğim için bunun daha doğru olduğunu düşündüm. Biz o kanalı bırakırken gözyaşlarıyla bıraktık’’ ifadelerine yer verdi. 

KANALIN BORÇLU OLDUĞU İDDİALARI DOĞRU DEĞİL 

TR35’in borçlu satıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirten Umutoğulları, ‘’Piyasada yaygara yapanlar var. Benim kanalı sattıktan sonra bir sürü borç bıraktığımı söylemişler. Bunların hiçbirine itibar etmeyin. Kanal sahibi ile aramızda bir sözleşme vardı böyle bir durum olsaydı hukuki işlem başlatabilirdi. Kanalda ufak tefek şeyler kalmıştır. RTÜK’ten sonradan gelen cezalar olmuş olabilir. Ne Burhan bey ne ben bununla ilgili bir anlaşmazlığa düşmedik. Bu ortaya atılan iddialar doğru değil ve umuyorum Bir TV çok başarılı işlere imza atar. İzmir’in ihtiyacı olan ulusal medyayı tamamlamış olur. Biz yolumuza dijital medyadan yeni nesil yayıncılık anlayışı ile devam ediyoruz. Editöryal özgürlüğün olduğu alanda bu işi yapıyor olmak bizi mutlu ediyor. Meslekte 20 yılı devirmiş biri olarak hala muhabir olma ruhuyla bu ekranlara çıkmak benim için kıymetli ve değerli. İnandığımız ilkeler doğrultusunda işimizi yapmaya çalışıyoruz. Umarım bu yolculuğumuz İzmir’de başarılı olur. İzmir’in hak ettiği yerel medya duygusunu da devam ettiririz. Bununla ilgili ilk ve son kez konuşuyorum. Kanal ile ilgili hiçbir iddia doğru değil’’ Ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.