Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TR35 ailesi olarak kamuoyuna saygı ile duyurulur

TR35 ailesi olarak kamuoyuna saygı ile duyurulur

Yaklaşık 2 yıl önce yayın hayatına başlayan, İzmir’in yerelden ulusala ve dünyaya açılan penceresi olan İzmir’in tek ulusal kanalı TV35 yayın hayatına bugünden itibaren TR35 olarak devam edecektir.

  • Ege Postası
  • 27.05.2021 - 12:53

Yaklaşık 2 yılı aşkın süredir İzmir'de TV35 logosu ile yayın yapan İzmir'in tek ulusal televizyon kanalının yönetim kurulu olarak İzmirlilere açıklamamızdır.

Yayın hayatına 5 Mart 2019 yılında başlayan televizyon kanalımız kısa sürede yalnızca İzmir’in değil ulusalda ve Avrupa ülkelerinde yaşayan İzmirlilerin takip ettiği ve İzmir özlemini giderdiği bir yayın platformu haline geldi.

Kanal yönetimi başta olmak üzere bütün çalışanlarımız ile ilk günden bu yana izleyicilerimize kaliteli yayınlar sunmak için büyük özveriyle çalışıyoruz.

Bir taraftan ülkemizdeki derin ekonomik krize rağmen kısıtlı kaynaklarla yayın hayatını sürdürüp bunun için büyük bir çaba harcarken, diğer taraftan da zaman zaman bazı art niyetli kişilerin hedefi haline geldik.

Yaşanan bunca sıkıntılara rağmen kararlı bir şekilde yolumuza devam ederken, logomuzda dünya markası İzmir’in plakası 35’in kullanılmaması yolunda ciddi engellerle karşılaştık. Ve bu engelleri aşmak için yoğun ve istikrarlı bir mücadele verdik.

Bir yandan yerelde ulusal bir kanal olarak var olmanın getirdiği mevcut sıkıntılarla boğuşurken, diğer yandan mahkeme koridorlarında İzmir ile hiç alakası olmayan art niyetli kişilerin hem yönetim kurulu başkanımız Mithat Umutoğulları’na hem de kanalımıza açılan davalarla yıldırma politikalaına maruz kaldık.

Karşı taraf “TV35” isminin kullanılmaması için uğraşırken, kurum olarak TV35 isminin kullanılması adına yaklaşık 1,5 yıldır hukuki savaş veriyoruz.

Ancak yasanın açıklarından faydalanan ve marka tescil müracaatımızın sehven 38. madde yerine 41. maddeden yapılması sonucunda bu art niyetli kişiler kuruluşumuzdan yaklaşık 5 ay sonra 38. maddeden müracaat ederek marka tescilini almış ve ardından “TV35” isminin kullanılmaması için tarafımıza dava açmışlardır.

Bu kişiler bir yandan hukuki süreç devam ederken, diğer yandan İzmir adını taşıyan kanalın faaliyetine devam etmemesi için rekabet etiğine yakışmayan bir tavır sergileyerek, “TV35” yazılarını icra memurları aracalığıyla söktürmüşlerdir.

Bu yaşanan çirkin olayın ardından İzmirli olmanın sorumluluğu gereği İzmirimizin adını taşımaya ve onu yaşatma isteğimiz kararlılıkla devam ediyor.

Tüm bu engellemelere rağmen, bu dikenli yolda yolumuza hem güzel ülkemizi hem de cennet İzmirimizi bir arada temsil edecek “TR35” adı ile yolumuza devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Bu süreçte yanımızda olan ve bizlere desteklerini esirgemeyen bütün izleyicilerimize ve dostlarımıza gönülden teşekkür ederiz.

TR35 AİLESİ VE YÖNETİM KURULU ADINA MİTHAT UMUTOĞULLARI

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.