Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toplantı tarihi belli oldu: Tartışmalı JES projesini komisyon inceleyecek

Toplantı tarihi belli oldu: Tartışmalı JES projesini komisyon inceleyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Seferihisar’a bağlı Orhanlı köyünde yapılmak istenen JES projeleriyle ilgili ÇED dosyasını incelemeye aldı. ÇED raporu ile ilgili nihai karar İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) söz konusu ÇED dosyasını 22 Şubat Salı günü yapılacak toplantıda verilecek.

  • Ege Postası
  • 27.01.2022 - 15:05

EGEPOSTASI - İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı köyü sınırları içerisinde hayata geçirilmesi planlanan jeotermal enerji santralı (JES), güneş enerji santrali (GES) ve rüzgar enerji santrali (RES) projeleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bölge halkının yoğun bir şekilde protesto ettiği, İZSU'nun içme suyu havzalarını tehdit ettiği gerekçesiyle nedeniyle ruhsat iptali için dava açtığı projenin ÇED raporu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından incelemeye alındı.

ÇED Yönetmeliği 12. Maddesi 2. Bendine göre yapılması planlanan ve projenin ÇED dosyasının ele alınacağı İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısının tarihi de 22 Şubat Salı günü olarak belirlendi.

Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda "İzmir ili Cumaovası (Menderes), Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş. tarafından yapılması planlanan 37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES+RES) Tesisleri projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 22/02/2022 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.