Dolar 32,5510
%0.2
Euro 34,9531
%-0.05
Altın 2.448,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TMMOB’den Çeşme Projesi açıklaması: Rant projesinde bütün çalışmalar durdurulmalıdır

TMMOB’den Çeşme Projesi açıklaması: Rant projesinde bütün çalışmalar durdurulmalıdır

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir Çeşme Projesi ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı sonrası telafisi güç zararlar oluşmaması için Bakanlık tarafından yapılan çalışmaların acilen durdurulması gerektiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 30.11.2022 - 13:38

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının bölgenin korunması açısından oldukça önemli olduğunu ifade ederek açıklamasında,  "Danıştay İdari Dava  Daireleri Kurulu;  rant projesine iliskin tarafımızca acilan dava sonucunda hazırlanan bilirkişi raporuna  rağmen Danistay Altıncı Dairesinin yürütmeyi durdurma talebini reddeden kararı kaldırması ve işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu karar ile  TMMOB olarak başından beri ifade ettiğimiz uzere söz konusu  projenin toplumun ve doğanın ortak yararı ile en ufak bir ilişkisi bulunmadığı bir kez daha ifade edilmiştir. Bu karar sonrası  yürütülen bütün iş ve işlemlerin durdurulması gerektiğinin altını çiziyoruz'' dedi. 
 
Akdemir açıklamasının devamında, ''Bilindiği üzere projenin hayata geçirilmesi için “Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" sınırları genişletilmiş, alandaki koruma statüleri düşürülmüş, alanın tarımsal faaliyet dışında kullanılmasını sağlayacak İl Toprak Koruma Kurulu Kararı alınmıştır. Ancak bu kararların tamamı bilimsel dayanaktan yoksun olup, bir süre sonra gündeme gelecek plan kararlarına altlık teşkil etmesi amacıyla alınmıştır. Alandaki mülkiyetlerin %97’sinin kamu mülkiyeti olduğunu, projenin hayata geçmesi durumunda buradaki mülkiyetlerin parsel parsel satılacağı ilgili Bakan tarafından kamuoyuna deklare edilmiştir'' ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.