Dolar 32,4837
%-0.17
Euro 34,9541
%0.36
Altın 2.435,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tepecik çalışanları ‘sağlıkta şiddete’ karşı ayakta

Tepecik çalışanları ‘sağlıkta şiddete’ karşı ayakta

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyolog Dr. Ekrem Karakaya görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından Türk Tabipler Birliği(TTB), ülke genelinde 7-8 Temmuz tarihlerinde iş bırakma eylemi kararı almıştı. Kararın ardından bugün İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık çalışanları eylem yaptılar. Çalışanlar, sağlıkta yaşanan ve her geçen gün artan şiddet olaylarını alkışlı eylemle protesto etti. Öte yandan Ege Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki eyleme destek veren bir yurttaş, "İki ay önce bir ambulansa konularak buraya geldim. Kolum kırık, omzum çıkıktı. Okuluma gidiyordum. Ve bugün sizi bu ellerimle alkışlayabiliyorsam, bu eyleminizi saygıyla anabiliyorsam sizin sayenizde. İyi ki varsınız" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.07.2022 - 10:48

EGEPOSTASI- ANKA- Konya Şehir Hastanesi'nde çalışan Dr. Ekrem Karakaya dün görevi sırasında silahlı saldırıya uğramış ve saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti.

Doktor Karakaya'nın görevi başında öldürülmesi ülke çapında büyük tepkilere yol açtı.

İzmir'de de hekimler ve sağlık çalışanları, bugün sabah saatlerinde görev yaptıkları hastanelerin önünde toplanarak doktor Ekrem Karakaya'nın bir hasta yakını tarafından öldürülmesini alkış ve sloganlarla protesto etti. Konya’daki cinayetin ardından iki günlük iş bırakma eylemi başlatan hekimler ve sağlık çalışanları, hükümete tepki gösterdi. Hastane önlerinde yapılan basın açıklamalarında, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemleri konusunda gerekli önlemlerin alınmadığı, sağlık çalışanlarının toplumda itibarsızlaştırıldığı, özlük haklarının verilmediği belirtildi.

TEPECİK’TE EYLEM

Türk Tabipler Birliği tarafından yurt genelinde iş bırakma eylemi kararının ardından İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli sağlık çalışanları hastane bahçesinde eylem yaptı. Çalışanlar, sağlıkta yaşanan ve her geçen gün artan şiddet olaylarını alkışlı eylemle protesto etti.

YURTTAŞTAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Ege Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki protesto eylemi sırasında bir yurttaş da sağlık çalışanlarına destek verdik. Megafonu eline alıp bir konuşma yapan yurttaş, "İki ay önce bir ambulansa konularak buraya geldim. Kolum kırık, omzum çıkıktı. Okuluma gidiyordum. Ve bugün sizi bu ellerimle alkışlayabiliyorsam, bu eyleminizi saygıyla anabiliyorsam sizin sayenizde. İyi ki varsınız. Başta Hacettepe'de konuşma yapan o genç doktor arkadaşlarımız olmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün iyi ki bu fırsatı bulabildim. Hepiniz var olun, sağ olun" dedi. Yurttaşın bu sözleri hekimler ve sağlık çalışanları tarafından alkışlandı.

İzmir'deki sağlık çalışanları, Konak'taki İl Sağlık Müdürlüğü önünde kitlesel bir basın açıklaması ve protesto gösterisi yapacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.