Dolar 32,4313
%-0.05
Euro 34,8173
%0.28
Altın 2.479,580
%0.7
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TECH İZMİR'de büyük ödül: 50 bin TL

TECH İZMİR'de büyük ödül: 50 bin TL

İzmir Valiliği himayesinde, İzmir Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde ücretsiz ve halka açık gerçekleştirilecek İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali (TECH İZMİR) için geri sayım sürüyor. Festival bünyesinde bir yandan yeni nesil teknolojide uzman isimler İzmir’de ağırlanmaya hazırlanırken diğer yandan birincilik ödülü 50 bin TL olan oyun geliştirme maratonuna başvurular hızla devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 11.11.2022 - 12:07

15-16 Kasım tarihlerinde, İzmir Arena’da gerçekleşecek festivalde, yeni nesil teknolojiler olarak adlandırılan blokzincir, yapay zekâ, nesnelerin interneti ve öteevren (metaverse) gibi tematik konu başlıklarında düzenlenecek panellerle yeni ufuklar açılacak, alanında uzman isimler, gençlere ve genç girişimcilere deneyimlerini aktaracak. 

Festival kapsamında, blokzincir ile ilgili kavramlara ilişkin geniş kapsamlı bilgilendirmeler yapılacak ve en çok merak edilen soruların cevapları bulunabilecek. Yeni bir kavram olan “Tech4Good” ekseninde, sosyal ve ekolojik sorunların çözümünde yapay zekanın nasıl ele alınması gerektiği ile diğer yapay zekâ uygulamaları da festivalin başlıca konuları arasında olacak. 

Oyun Geliştirme Maratonunda Toplam Ödül: 105 Bin TL

Festivalin panel programında, daha çok oyun ve eğlence dünyasıyla ilişkilendirilen metaverse’ün diğer sektörlere etkileri irdelenecek ve gelecekteki iş dünyası ile kültürü nasıl şekillendireceğine yönelik değerlendirmelere yer verilecek.

Tech İzmir’in oyun tutkunlarının merakla beklediği bölümü ise oyun ve oyunlaştırma yoluyla teknolojiyi gençlerle buluşturma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen “game jam” (oyun geliştirme maratonu) olacak. Bu kapsamda oyunculardan 36 saatte “zaman yolculuğu” temasını kullanarak mobil oyun geliştirmeleri istenecek. Yarışmada; birinciliğe 50, ikinciliğe 35 ve üçüncülüğe ise 20 bin TL’lik para ödülü verilecek. 

“İzmir’in Teknoloji Festivali TECH İZMİR” konusunda detaylı bilgiye sosyal medya hesaplarından ve https://techizmir.izka.org.tr/ adresindeki web sayfasından ulaşılabilecek ve kayıt yoluyla katılım sağlanabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.