Dolar 32,5135
%-0.08
Euro 34,9664
%0.4
Altın 2.435,500
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tayini çıkan müdür için veliler ayaklandı: 'Müdürümüz gitmesin' eylemi

Tayini çıkan müdür için veliler ayaklandı: 'Müdürümüz gitmesin' eylemi

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Fatma Neşe Kaya İlkokulu Kurucu Müdürü Yeşim Akar’ın tayininin çıkacağını öğrenen bir grup okul velisi, Akar’a destek olmak için okulun önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Veliler Akar’ın okul ve öğrenciler için büyük emek sarf ettiğini dile getirerek, “Müdürümüz okuldan gitmesin” çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 08.04.2022 - 14:15

EGEPOSTASI – İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bu yıl hizmete açılan Fatma Neşe Kaya İlkokulu’nun Kurucu Müdürü Yeşim Akar’ın görev süresinin dolması nedeniyle tayininin çıkacağı haberi gelmesi okul velilerini ayağa kaldırdı. Okulun eğitim-öğretim faaliyetine geçmesinin ardından okulun ve öğrencilerin gelişimi için birçok etkinliğe imza atan Okul Müdürü Yeşim Akar’ın okuldan ayrılacak olması öğrenciler kadar velileri de üzdü.

Akar’ın gitmesini istemeyen bir grup veli, okulun önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

“LÜTFEN SESİMİZİ DUYSUNLAR”

Grup adına konuşan velilerden Oya Türkbay, Müdür Akar’ın okula büyük katkıları olduğuna dikkat çekerek, “Okulumuzda şu an iki büyük kütüphane, içinde de 5 bine yakın kitap bulunmaktadır. Müdürümüz çocuklarımız için eğitim ve sosyalleşme konusunda elinden geleni yapmaktadır. Bunların hiçbirini gözardı edemeyiz. Biz müdürümüzü çok seviyoruz. Müdürümüz bu okuldan gitsin istemiyoruz. Müdürümüz yeri geldiğinde okul bahçesine elleriyle çiçek diken, duvarları elleriyle boyayan bir müdüre sahibiz. Biz müdrümüzü çok seviyoruz, o da bizleri çok seviyor. Çocuklarımızı her gördüğünde onlara sarılıyor. Başka kim yapar bunu? Lütfen sesimizi duysunlar. Çocuklarımıza psikolojik travma yaşatmasınlar. Lütfen sesimizi duysunlar, müdürümüzü elimizden almasınlar. Bu çocuklar mutlu olsun, mutlulukları ellerinden alınmasın. Yeşim Akar’ı Fatma Neşe Kaya İlkokulu’ndan almasınlar” ifadelerini kullandı.  

“HERKES TATİLDEYKEN O ÇOK ÇABA SARF ETTİ”

Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini üstlenen bir başka veli ise “Yazın herkes tatil yaparken Yeşim Akar’ın o okulu açmak için ne kadar çaba sarf ettiğinin birinci şahidiyim. biz bu okulu emekle büyüttük ve daha açılalı 8 ay oldu. Bu okulun daha çok geliştiğini, büyüdüğünü göremeden Yeşim Hanım’ın gitmesini istemiyoruz. Bir müdür düşünün ki, 610 öğrencisinin hepsini tanıyor, hepsine ismiyle hitap ediyor. Tabii ki yeni gelen kişiye saygımız sonsuz. Yeni gelen kişinin de işini en iyi şekilde yapacağına inanıyoruz ama henüz çok erken” dedi.

“DAHA YAPACAĞI ÇOK FAZLA PROJE VAR”

Bir başka veli ise “Benim oğlum kaynaştırma öğrencisi. Kaynaştırma öğrencilerinin her zaman ne kadar zor şartlarda okuduğunu görürsünüz. Ama ben oğlumun çok şanslı olduğnu düşünüyorum. Çünkü Yeşim Hanım’ın ilgisi ve öğretmenlerin ilgisiyle biz sadece örnek ve güzel bir hikayeyiz. Yeşim Hanım’ın gitmesini istemiyorum. Henüz çok erken. Daha yapacağı çok fazla proje var. Biz de ona destek oluyoruz” diye konuştu.

Veliler okulun önünde dakikalarca “Müdürümüz gitmesin” sloganı atarak ve pankart asarak Müdür Akar’a destek oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.