Dolar 32,5491
%0.03
Euro 34,8924
%0.18
Altın 2.435,360
%0.5
Bist-100 9.767,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatil cennetinin sahilinden tarih çıktı

Tatil cennetinin sahilinden tarih çıktı

İzmir 1 Numaralı Turizm Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Karaburun ilçesi Küçükbahçe Mahallesi Kocadere Mevkii Güzelkent Sitesi sahili üzerinde bulunan sahil şeridinin bir kısmını, roma-bizans dönemine ait dalgakıran ve kalıntıların bulunması üzerinde 1. Derece arkeolojik Sit Alanı ilan etti. Bölge, yapılaşmalara karşı koruma altına alındı.

  • Ege Postası
  • 02.08.2022 - 10:38

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir'in doğal güzellikleri ve koylarıyla en çok dikkat çeken Karaburun için sevindiren bir gelişme yaşandı.

İzmir 1 Numaralı Turizm Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, ilçenin Küçükbahçe Mahallesi Kocadere Mevkii Güzelkent Sitesi sahili üzerinde bulunan sahil şeridinin bir kısmını 1. Derece arkeolojik Sit Alanı ilan etti.

İlgili kararda yer alan bilgilere göre; bölgede Doç. Dr. Çilingiroğlu ve ekibi tarafından yapılan kazıda, 12-15 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde ve 2 metre çapında tarihi kalıntı olarak değerlendirilebilecek dalgakıran keşfedildi.

TEK KALINTI DALGAKIRAN DEĞİL

Alınan karar çerçevesinde  bölgede rastlanan tek tarihi kalıntının dalgakıran olmadığı belirtilirken iri taşlarla örülmüş tarihi yapıya ait kesit içerisinde, çevresinde ve yüzeyinde Roma-Bizans dönemi özelliklerini gösteren çanak-çömlek ve çeşitli mimari yapı örneklerine de rastlandığı bilgisi verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mart 2022’de verdiği karar doğrultusunda “Özel ÇEvre Koruma Bölgesi”, “Dağol Sit Alanı” ve büyük bir bölümü “Askeri Yasak Bölge” sınırlarında olduğu belirtilen alan için sit alanı kararı verildi.

Alınan karar çerçevesinde bölgede herhangi bir yapılaşma, iskele vb. İşlemlere izin verilmeyecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.