Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarkan'ın konser vereceği sahne çöktü! Soyer'den açıklama

Tarkan'ın konser vereceği sahne çöktü! Soyer'den açıklama

İzmir'in Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Tarkan'ın vereceği konser için kurulan dev sahne çöktü. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, üzücü olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığını duyururken, konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapacaklarını söyledi. Öte yandan İzmir'e gelirken haberi aldığını ve üzüldüğünü ancak can kaybının olmamasına sevindiğini ifade eden Megastar Tarkan konserin gerçekleşmesi için ellerinden ne gelirse yapacaklarını belirtti.

  • Ege Postası
  • 07.09.2022 - 23:21

EGEPOSTASI-AJANSLAR- İzmir'in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları için sahne alacak Tarkan konseri öncesi üzücü bir olay yaşandı.

Alsancak Kordonboyu'nda Tarkan konseri için kurulan dev çelik platform bugün saat 23.00 sıralarında çöktü. Cumhuriyet Meydanı yakınındaki bölgeye polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Ekipler yıkılan platformun etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Olaydan hafif etkilenen bir kişinin ayakta tedavi edildiği belirtildi.

Korku dolu anlara şahit olan vatandaş Süleyman Yunus Pirvan, “Platform çökerken buradaydım, diğer sahneyi inceledik sonra buraya doğru geliyorduk yolun ortasında çatının çökmesi ile beraber sahnenin aşağı doğru çöktüğünü gördüm. Çığlık sesi falan da gelmedi duymadım” diye konuştu.

İlk belirlemelere göre yıkılan platformda o an çalışan yaklaşık 40 kişinin olduğu belirtildi.

Öte yandan, yıkılan platformun kaldırılması için bölgeye vinç ekipleri yönlendirildi.

Çöken platform sonrası herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı açıklanırken, İzmir'in popüler sosyal medya hesabı İzmirdecevirme'de paylaşılan görüntülerde büyük bir faciadan dönüldüğü görülüyor.

TARKAN PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Tarkan bugün sosyal medya hesabından platformun kurulum çalışmalarına ilişkin görüntüleri paylaşıp "İzmir çıktım yola geliyorum. Acayip heyecanlıyım. Cuma günü görüşmek üzere" açıklamasını yapmıştı.

SOYER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Soyer, "Tarkan'ın sahne alacağı konser alanında yaşanan kaza için çok üzgünüz. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması ile teselli buluyoruz. Konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapacağız." dedi.

MEGASTAR TARKAN'DAN AÇIKLAMA: KONSERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPACAĞIZ

Olay sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Megastar Tarkan, "İzmir’e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun. Bu arada ben yoldayım. İzmir’e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız." dedi.

ÇÖKEN PLATFORM KALDIRILIYOR

Henüz belirlenemeyen bir nedenle çöken çelik platformun sökümüne başlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ve vinçlerin yeni bir kaza riskine karşı sabitlediği platform parça parça kaldırılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarkan konserini Cumhuriyet Meydanı'ndan, 9 Eylül gösterileri için hazırlanan Gündoğdu Meydanı'ndaki platforma almayı planladığı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.