Dolar 32,5103
%-0.09
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.443,920
%0.86
Bist-100 9.704,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı uyardı: Vakalar azaldı ama yoğun bakımlar hala dolu

Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı uyardı: Vakalar azaldı ama yoğun bakımlar hala dolu

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, koronavirüs salgınında İzmir’de gelinen son noktayı değerlendirdi. Test pozitifliği oranının yüzde 25-30’lara gerilediğini söyleyen Dr. Çamlı, “Test pozitiflik oranları da bir miktar düştüğü için vaka sayılarının da bir miktar düştüğünü söyleyebiliriz. Ancak tedbiri elden bırakmamak gerekiyor” dedi ve hastanelerin yoğun bakımlarının hala dolu olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2020 - 11:05

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye koronavirüsle mücadelede 9 ayı geride bıraktı. Kontrollü sosyal hayatla birlikte vakas sayılarında artış başlamış ve  özellikle 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremin ardından İzmir’ de kritik seviyelere ulaşmıştı.

Ülke genelindeki vaka artışlarının ardından geçtiğimiz haftalarda sınırlı karantina uygulaması yeniden hayata geçirilmişti.

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, koronavirüs salgınında İzmir’de gelinen son noktayı değerlendirdi. Vaka sayılarında az da olsa bir düşüş yaşandığını söyleyen Dr. Çamlı, rehavete kapılmak için erken olduğunu uyarısını yaparak yoğun bakımların hala dolu olduğunu söyledi.

“ÇOK HAFİF DE OLSA BİR DÜŞME VAR”

Test pozitiflik oranlarının düştüğünü ifade eden Dr. Çamlı, “İzmir’de son bir haftadır test pozitiflik oranlarında bir miktar düşme var. Örneğin eskiden yüzde 30-35 test pozitifliği varken son dönemde yüzde 25-30 aralığında test pozitifliği görülüyor. Şu an test pozitifliği üzerinden konuşabiliriz. Ama toplam test sayısı da son dönemde azaldı gibi. Test pozitiflik oranları da bir miktar düştüğü için vaka sayılarının da bir miktar düştüğünü söyleyebiliriz. Çok hafif de olsa bir düşme var. Tabi bu pandemiyi kontrol altına alacak ciddi bir düşme değil. Bu düşüşün devam etmesi en büyük umudumuz fakat gerçek düşüşlerden bahsedebilmek için daha uzun süreçlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

“YOĞUN BAKIMLAR HALA DOLU”

Dr. Çamlı, daha etkili sonuçlar için daha etkili önlemlerin gerektiğinin altını çizarek,“Alınan önlemlerin bu düşüşlere katkısı olmuş olabilir ama böyle bir pandemiyi durdurmakta yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Bu sınırlı birtakım tedbirlerin bile bir miktar etki gösterdiğini söyleyebiliriz. Ama daha ciddi ve toplumsal hareketliliği daha belirgin yavaşlatacak önlemlere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz hala” dedi ve “Hastanelerde yoğun bakım doluluğu devam ediyor. Bununla ilgili ciddi bir değişiklik yok henüz” diyerek vatandaşları uyardı.

“UZUN DÖNEMLİ SONUÇLAR ÖNEMLİ”

Vaka saylarında kısa dönemli değil uzun dönemli düşüşlerin önemli olduğunu söyleyen Dr. Çamlı, “Vali vaka sayılarnıdaki düşüşü yüzde 25 olarak açıkladı. Olabilir ama kısa dönemli iniş ve çıkışların çok büyük bir önemi yok. Çünkü eylül ayının sonuda da biz kısa süreli bir düşüş yaşamıştık ama ekim ayında tekrar artmıştı. Uzun dönemde yani en azından bir ay sonraki durumlar önemli olacak. Ama şu anda geçen haftaya göre bir miktar düşüş var. Ancak tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Bizler ılımlı düşüşlerin devam etmesini temenni etmek ile birlikte ciddi düşüşler için en başından beri önerdiğimiz daha radikal birtakım tedbirlerin gerekli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.