Dolar 32,5734
%0.1
Euro 35,0284
%0.57
Altın 2.435,370
%0.5
Bist-100 9.764,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Süt Kuzusu’nda ‘bozuk süt’ iddiası

Süt Kuzusu’nda ‘bozuk süt’ iddiası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılından bu yana yürüttüğü ancak bir dönem şikayetlerin odağında olan Süt Kuzusu projesine ilişkin projenin kapsadığı İzmirlilerden flaş bir iddia geldi. Dağıtımı konusunda sıkça eleştirilen Süt kuzusu projesinde verilen sütlerin bozuk olduğu iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2022 - 11:19

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılında hem üreticiye destek sağlamak hem de çocukların sağlıklı gelişimine destek olmak amacıyla başlattığı Süt Kuzusu projesi bir kez daha dağıtımda yaşanan sorunlar gündeme geldi.

Uzun süredir birçok İzmirlinin şikayetlerini dile getirdiği proje, geçtiğimiz aylarda yaş aralığının 1-5 yaştan 1-4 yaş seviyesine çekildiği iddiasının yanı sıra dağıtımın yapılmaması ve çocuk sahibi birçok aileye süt ulaştırılmadığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Yaşanan dağıtım sorununun süt alımının yapıldığı kooperatiflerle İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağlanamadığı için yaşandığı iddia edilirken Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın, “15 Haziran’da üreticilerimizle yapılacak alım sözleşmesi sonrasında Süt Kuzusu projesi kaldığı yerden devam edecek” diyerek sorunların çözümü için tarih vermişti.

TARİH GEÇTİ SORUNLAR SONA ERMEDİ

Öte yandan; Süt Kuzusu projesinde yaşanan sorunların çözümü için verilen tarihin üzerinden aylar geçmesine rağmen şikayetler devam etti.

Sikayetar.com sitesi üzerinden konuya ilişkin yapılan ihbarlarda birçok vatandaş çocuğu Süt Kuzusu projesi kapsamında olmasına rağmen yaşı tutan çocuğuna hiç süt getirilmediğini ya da olması gerekenden daha az süt verildiğini söyleyerek Büyükşehir’e sitemde bulundu

“2 YAŞINDA OĞLUMA 1 ADET SÜT GELMEDİ”

2 yaşında çocuğu olmasına rağmen kendilerine hiçbir şekilde süt dağıtımının yapılmadığını ifade eden bir vatandaş, “Oğlum 2 yaşına girdi ama daha bir adet bile süt gelmedi. Bir de övünüyorsunuz şu kadar süt dağıtımı yaptık diye. Yalan söyleyip durmatın. Muhtar bilr ‘ben başvuru yaptım gelmiyorsa beledienin sorunu benim sorunum dğeil’ deyip geçiştiriyor. İlgilenmiyor bile” ifadelerini kullandı.

“PROJE GÜZEL AMA İŞLEYİŞ YOK”

Bir başka vatandaş ise sütlerin eksik dağıtıldığını belirtti ve “Bugün 27 Temmuz 2022. Bu yıl 3 ay elimize süt geldi devamı yok. Her ay süt düzenli gelmiyor. 2-3 ayda bir 1 aylık süt geliyor. Bugün Süt Kuzusu hattını aradım, 8 dakika bekletildim ama karşımda muhatap bulamadım. Telefon açılmıyor ama kişi bekletiliyor. Bu ne rezalettir. Eğer ki insanlara bir güzellik yapıyorsanız tam anlamıyla yapın. Ayda bir gelmesi gereken sütler 2-3 ayda bile bir gelmiyor. Sonra da yaş doldu deyip kesiliyor. Bu işi artık bir düzene koyun. Yapılan güzel bir proje ama işleyiş yok” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

“SÜREKLİ SORUN ÇIKIYORDU”

Sütlerin zamanında dağıtılmadığı konusunda şikayetçi olan bir vatandaş ise, “Süt Kuzusu projesi en az 5 aydır gelmiyor daha önce de hep 2-3 ayda bir getirilip diğer aylar verilmiyordu. Sürekli bir sorun çıkıyordu. 0-5 yaş arası ile başladı 1,5 yaştan sonra 4 yasa getirildi. Ondan sonra düzensiz dağıtım, verilmeyen aylar darken çocuklarımıza bir proje vardı artık o da yok. Bu kadarı da gözünüze gelmesin artık” dedi.

PROJEDE FLAŞ İDDİA

Projeye ilişkin şikayetlerini dile getiren bazı kullanıcılar ise Süt Kuzusu projesine ilişkin flaş bir iddiayı ortaya atarken getirilen sütlerin son kullanma tarihlerinin geçmesine 1 ay kaldığını ve sütlerin bozuk olduğunu ileri sürdüler.

Konuya ilişkin iddiasını ortaya atan bir vatandaş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi son kullanım tarihine 1 ay kalmış sütler gönderdiğ için sütün tadı acı, son gelen sütler bozuk. Fark etmeden tüketebilirdik, sonuçları çok daha kötü olabilirdi. Lütfen insan sağlığı ile oynamayın. Hiç göndermeyin daha iyi” ifadelerini kullandı.

Sütün bozuk olduğunu iddia ederek video çeken bir vatandaş ise şu ifadeleri kullandı; “Bir hafta önce iki aylık süt gibi geldi. Sabah kızıma krep yaptım daha sonra ısıtınca süt bozukmuş fark ettim. Son kullanma tarihine bir ay olan sütler gelmiş. Bebeğim zehirlenirse sorumluluk alacak mısınız? İzmir Büyükşehir Belediyesi vermeyin daha iyi nasıl güveneceğim Süt Kuzusuna?”

Projeye İlişkin Diğer Şikayetler...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.