Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ŞPO’da yeni dönem: Yeni başkan belli oldu

ŞPO’da yeni dönem: Yeni başkan belli oldu

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Memnune Bahçivan’ın başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından yönetim kurulu yeni başkanı seçti. Kurul kararı ile Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Nur Gülerdoğan oldu.

  • Ege Postası
  • 24.02.2021 - 16:50

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta, 15 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul'da göreve gelen Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Memnune Bahçivan’ın görevinden istifa etmişti.

İddialara ilişkin Egepostası’na konuşan Bahçivan, başkanlık görevinden ayrıldığını ancak yönetim kurulu içerisindeki görev almaya devam edeceğini ifade etmişti.

Bahçivan’ın görevinden istifa etmesinin ardından online olarak toplantı yapan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, yeni başkanını belirledi.

Kurul kararı ile Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Nur Gülerdoğan olurken eski başkan Memnune Bahçivan ise Şube saymanı görevine getirildi.

Oda tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 
“16.Dönem Şube Yönetim Kurulu Üyeleri arasından belirlenen “Şube Yönetim Kurulu Başkanı” Memnune Bahçivan’ın“Şube Yönetim Kurulu Başkanı” görevinden özel nedenlerle sunmuş olduğu istifa talebinin kabul edilmesine, yerine Nur Gülerdoğan’ın belirlenmesine, Memnune Bahçivan’ın ise “Şube Saymanı” olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Öte yandan 16.Dönem Şube Yönetim Kurulu göreve başladıktan sonra şube çalışmalarının etkin ve verimli olabilmesi amacıyla oda çalışmalarına katkı koyan üyelerle birlikte “Yönetim Kurulu Çalışma İlkeleri”1 belirlenerek meslek odamızın faaliyetleri bu kapsamda gerçekleştirilmektedir. Söz konusu ilkelerin “3.Yönetim kurulu üyeleri, kolektif bir çalışmanın sorumluluğu ile hareket ederler. Yönetim kurulu üyeleri arasında, asil ya da yedek üye ayrımı yapılmaz. Yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan yasal ve teknik işbölümü, sadece işleyişe ilişkin olup, söz hakkında bir ayrıcalık oluşturmaz.4.Yönetim kurulu, yasal olarak zorunlu olan görev dağılımının, kolektif işleyişe zarar vermesini engellemek için mücadele eder; yönetim kurulu adına katılım gösterilen toplantılarda ve etkinliklerde, imza altına alınan metinlerde, basın ile ilişkilerde sadece ‘yönetim kurulu adına yönetim kurulu üyesi’ imzası kullanılır.” denmektedir. Toplumda yaratılan “otorite” ve başkanlık algısından kaynaklı kent için çok önemli başlıklarda üretilen görüşten ziyade söyleyenin önemsendiği bir süreçten geçmekteyiz. Yönetim Kurulunda yer alan yasal olarak zorunlu görev dağılımının yürütme kurulundaki bizler açısından son derece önemsiz bir başlık olduğu, esas önemli olan noktanın kolektif çalışma olduğunu, yolumuza aynı şekilde devam edeceğinin bilinmesini isteriz.
1Yönetim Kurulu Çalışma İlkeleri 16.Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri ve oda çalışmalarına aktif katkı koyan üyelerimizle birlikte belirlenmiştir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.