Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ile Kocaoğlu’nun yargılandığı Hilton Davası’nda 'Demirbaş' ayrıntısı

Soyer ile Kocaoğlu’nun yargılandığı Hilton Davası’nda 'Demirbaş' ayrıntısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1987 yılında arsasını vererek yüzde 23,5 oranında ortak olduğu Hilton Oteli’nde Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına 33 yıldır tek kuruş girmemesi ve oluşan kamu zararı kent gündemine bomba gibi düşmüştü. Ege Postası’nın edindiği bilgilere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Burhan Özfatura döneminde Hilton Otel ile yapılan sözleşme sonucu Büyükşehir otelin demirbaş giderlerinin yüzde 23,5 kardan ödenmesini istediği ortaya çıktı. Öte yandan otopark gelirlerinin yüzde 50’sinin Büyükşehir’e taahhüt edilmesine rağmen oradan da tek kuruş tahsil edilmediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2022 - 14:30

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çankaya’daki arsasını verdiği Hilton Oteli’nden 33 yıl boyunca tek kuruş gelir elde etmediğinin anlaşılmasının ardından  İzmirli Avukat Senih Özay Büyükşehir Belediyesi’nde 1987’den bu yana görev yapan 4 Büyükşehir Belediye Başkanı ve son dönem 175 meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

 33 yıl boyunca belediyenin kasasına para aktarılmaması sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında “belediyenin alacağını takip ve tahsil etmedikleri, kamu zararına sebep oldukları” gerekçesiyle soruşturma izni verildi.

23,5’lik kar demirbaş giderlerine gitti 

1987 yılında Burhan Özfatura’nın başkanlık yaptığı dönemde belediye 6,6 dönümlük arsasını İşadamı Mehmet Nafiz Günal’ın inşaat şirketine verdi. Otel faaliyete geçtikten sonra Büyükşehir Belediyesi hakkı olan yüzde 23,5 kar alması gerekirken Özfatura ve otel yönetimin yaptığı bir sözleşme sonucunda otelin demirbaş giderleri (personel ve gıda ücretleri hariç her türlü gider) için vereceği ücret yüzde 23,5’luk kısımdan karşılandığı öğrenildi.  
Öte yandan anlaşmada otopark gelirlerinin yüzde 50’sinin Büyükşehir’ ait olması taahüt edilmişti fakat Büyükşehir’in kasasına 33 yıl boyunca 1 kuruş dahi girmedi. 

Kar değil, borç kaldı! 

Otelin kapanacağının açıklanmasının ardından, otelin hissedarı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 33 yıldır para kazanamadığı hatta borç ödediği ortaya çıkarken,  Sayıştay Başkanlığı’nın raporuna yansıyan zararın tam 236 milyon TL olduğu belirtilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.