Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sokakları terk etmek için polis uyarısını beklediler

Sokakları terk etmek için polis uyarısını beklediler

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ülke genelinde 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar devam edecek tam kapanma dönemi başladı. İzmir'de tam kapanmanın başlamasıyla beraber vatandaşlar, polis ekiplerinin uyarısı sonrası sokakları ve meydanları terk etti.

  • Ege Postası
  • 29.04.2021 - 22:52

İçişleri Bakanlığı tarafından, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda, "Tam Kapanma" dönemi saat 19.00 itibarı ile tüm yurtta başladı. Korona virüs ile mücadele kapsamında Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak olan 17 günlük kısıtlama, 81 ilde olduğu gibi İzmir'de de saat 19.00 itibari ile hayata geçti.

Son ana kadar beklediler

Sokakları ve caddeleri terk etmek için son ana kadar bekleyen İzmirli vatandaşlar, polis ekiplerinin uyarısı sonrası harekete geçti. Kordon'da çimlere oturan vatandaşların bir kısmının, kısıtlama başlamasına rağmen nargile keyfi yapmaları da dikkat çekti. Kordon'daki vatandaşlar, motosikletli polis ekiplerinin uyarıları ve çabalarıyla sokakları terk edip evlerine dönmeye başladı. Öte yandan tam kapanma başlamasına rağmen Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde maske ve mesafe kurallarına riayet etmeden dolaşan vatandaşlar da yine polis ekiplerinin çalışmasıyla sokakları terk etti.

17 günlük tam zamanlı kısıtlamanın başlamasından bir süre sonra yoğun araç ve yaya trafiğinin olduğu alanlar yerini sessizliğe bırakmaya başladı. Tam kapanma 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'da son bulacakken, sessizliğe bürünmeye başlayan cadde ve meydanlar havadan da görüntülendi.

Ekipler, 17 günlük ilk kısıtlamanın denetimlerini gerçekleştirmek için cadde ve sokaklara kuruldu.

Tam kapanma nedeniyle Çeşme'ye yazlıkçı akını

Öte yandan kış aylarını normal nüfusunun 4-5 kat üzerinde geçiren turizm cenneti Çeşme, tam kapanma kararının ardından da yazlıkçıların akınına uğradı.

İzmir depremi ve pandemi nedeniyle Çeşme'de yazlıkları olan vatandaşların kış aylarını Çeşme'de geçirmeleriyle, 46 bin olan Çeşme'nin nüfusu, 200 binlere ulaşmıştı. Geçtiğimiz pazartesi günü Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tam kapanma kararının açıklanması üzerine kışı Çeşme'de geçirmeyen yazlıkçılar da 17 günlük kısıtlamayı Çeşme'deki yazlık evlerinde geçirmek üzere akın akın Çeşme'ye geldi.

Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Çeşme girişlerinde önlem alarak kontrolleri arttırdı. Emniyet ekipleri, tam kapanma süresince İçişleri Bakanlığı genelgeleri uyarınca, sokağa çıkma kısıtlaması denetimlerini gerçekleştirecekler.

Öte yandan Çeşme Belediyesi de tam kapanma süresince vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için kesintisiz hizmet sunacak. İzolasyonda olan ve gıda güçlüğü çeken vatandaşların sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ihtiyaçlarını belediye olarak karşılayacaklarını açıklayan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşların da market alışverişlerini ve tıbbi ihtiyaçlarının belediye ekiplerince karşılanacağını belirtti.

Artan nüfus nedeniyle belediye olarak bütün tedbirleri aldıklarını ifade eden Başkan Oran, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için belediye ekiplerinin görev başında olacağını belirtti.

Çeşme Kaymakamlığı'nın oluşturduğu Vefa Çalışma Grubu da, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için görev başında olacaklar. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.