Dolar 32,4845
%-0.17
Euro 34,9469
%0.34
Altın 2.436,140
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sevgi Yolu’nda çalışma bitti yıldızlar gitti

Sevgi Yolu’nda çalışma bitti yıldızlar gitti

Amerika'nın Hollywood Caddesi'nden esinlenilerek Türkiye'nin ünlülerinin isimlerinin yazılı olduğu yıldızlarıyla bilinen Sevgi Yolu’nda Kasım 2021’de İZSU tarafından yapılan altyapı çalışmaları sonucunda kırılan ve deformasyona uğrayan yıldızlar, çalışmanın ardından hasar görmüş halleriyle sokağa yeniden yerleştirildi. Bir aydan uzun süredir sokağın bu halde olmasından sokak esnafı ve vatandaşlar şikayetçi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2022 - 15:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç soyer'in turizmle ilgili her platformda dile getirdi, "İzmir'i dünya kenti statüsüne kavuşturacağız" sloganı doğrultusunda çalışmalar devame drken İzmir'in kalbinin en öenmli sokaklarından olan İzmirlilerin Sevgi Yolu olarak bildiği ve yıllardır İzmir’in kültür ve sanat sokağı olan Şevket Özçelik Sokak, Kasım 2021’de başlayan İZSU çalışmaları sonrasında sokak adeta harabeye döndü.

Kasım ayında etkili olan şiddetli yağışlarda, su kanalının tıkanması nedeniyle sokakta bulunan dükkanları su basmıştı. Gelen şikayetler üzerine harekete geçen İZSU ekipleri 22 Kasım tarihinde sokakta altyapı çalışmalarına başlamış ve çalışmalar için 2011 yılında Konak Belediyesi tarafından yapılan restorasyon ile Amerika'nın Hollywood Caddesi'nden esinlenilerek  Sevgi Yolu zeminine yerleştirilen ve Türkiye'nin ünlülerinin isimlerinin yazılı olduğu yıldızlar İZSU tarafından kaldırılmıştı. Kaldırma işlemi esnasında zarar gören yıldızların bazıları kırılmış bazıları deforme olmuş bazılarının da üzerlerindeki sac levhalar çalınmıştı.

İZMİR’İN YILDIZLARI KIRILDI

İZSU’nun sokakta yaptığı altyapı çalışması 2 hafta sürerken çalışmaların ardından İZSU, kazı alanın üstünüe yıldızları özensizce yerleştirildi. Bunun sonucunda da çalışmaların ardından yıllardır sokakla özdeşleşmiş yıldızlar, kırık ve deforme olmuş haliyle eski yerlerine konuldu.

İSİMLERİ KALEMLE YAZDILAR

Çalışmanın üzerinden bir aydan uzun bir süre geçmesine rağmen sokaktaki görünüm aynıyken bazı yıldızların üzerine ise kalemle isimlerin yazılmış olması da dikkat çekti.

Sevgi yolu esnafının, sokağın son halini eleştirirken bazı vatandaşlar da yenileme çalışmalarının yapılması için talepte bulunduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.