Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk Havutçulu'da köy halkından JES protestosu

Selçuk Havutçulu'da köy halkından JES protestosu

İzmir’in Efes Selçuk ilçesi Havutçulu köyünde JES için yapılmak istenen ÇED toplantısı da yöre halkının protesto eylemi üzerine iptal edildi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2022 - 16:07

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre, İzmir'in Efes Selçuk ilçesinde JES'e karşı demokratik direniş eylemi yapıldı. Havutçulu köyünde yapılması planlanan jeotermal kaynak arama projesine yöre halkı karşı çıktı. İzmir Valiliği ve bakanlık yetkilileri, JES şirketi ile birlikte ÇED bilgilendirme toplantısı için Havutçulu köyüne geldi.

Köy meydanında toplanan vatandaşlar tepki göstererek toplantıyı yaptırtmadı. Köylüler, “Kanser olmak istemiyoruz”, “Bölgemizde Jeotermal İstemiyoruz”, “Bizi kandıramazsınız”, JES’lere hayır” yazılı döviz ve pankartlar taşıyarak ve protesto sloganları atarak JES projesine tepkisini ortaya koydu. Köylülere Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile çevreciler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Tutanak hazırlayan köylüler, “Bu toplantının jeotermal kuyuları açılması nedeniyle yapılması tarafımızdan bilindiğinden, jeotermalin zararlarının mevcutları nedeniyle istenmediğinden bu toplantının yapılması tarafımızca engellenmiştir” ifadesini yazdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri toplantıyı gerçekleştiremeden köyü terk etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.