Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehir Plancıları Odası’nda bayrak değişimi

Şehir Plancıları Odası’nda bayrak değişimi

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Memnune Bahçivan, görevinden istifa etti. İstifa haberleirne ilişkin Egepostası’na konuşan Bahçivan, özel nedenlerden dolayı başkanlık görevini bıraktığını, herhangi bir tartışma olmadığını söyledi. Bahçivan, istifasının ardından istifanın Kültürk konusunda baskı aldığı iddialarına da yanıt verdi ve “Benim görevden ayrılışımın bu konuda bir baskıyla alakası yok” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.02.2021 - 17:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 15 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul'da göreve gelen Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Memnune Bahçivan’ın görevinden istifa edildiği iddia edildi.

İddialara ilişkin Egepostası’na konuşan Bahçivan, başkanlık görevinden ayrıldığını ancak yönetim kurulu içerisindeki görev almaya devam edeceğini ifade etti.

Bahçivan ayrıca, istifasının Kültürpark konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan fikir ayrılıkları ya da konuya ilişkin bir baskı yapılmasıyla ilgisi olmadığını söyledi.

İstifa haberlerine açıklık getiren Bahçivan, “Bu yaşanan aslında bir görev değişikliği. Ben yönetimden istifa etmeden sadece bazı özel nedenlerle başkanlıktan ayrıldım. Biz zaten yönetim içerisinde daha yatayda bir örgütlenme kurmuştuk. Ancak başkanın sembolik de olsa bazı sorumlulukları vardı. Ben de özel nedenlerle bunları yapamayacağımı gördüm son dönemlerde ve kendi isteğime başkanlık görevinden ayrılmak istedim. Yönetimdeki arkadaşlarımıza da bunu ilettim. Yerime gelecek ismi yönetimde belirledik. Birkaç gün içerisinde yönetim kurulu kararına bağlanacak. Seçim olmayacak bir nev-i görev devir teslimi olacak” dedi.

Son günlerde İzmir kamuoyunun en çok tartışılan konularından biri Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı oldu. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de yaptığı açıklamalarla planları eleştirerek eksikleri olduğunu belirtmişlerdi. Bahçivan’ın istifa haberi, istifanın Kültürpark konusunda baskı aldığı iddialarını da beraberinde getirdi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Bahçivan şunları söyledi;“Biz Kültürpark konusunda aldığımız her kararı basın açıklamasıyla belirttik. Benim görevden ayrılışımın bu konuda bir baskıyla alakası yok.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.