Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar köylüleri, mahkemenin kararını zeybek oynayarak kutladı

Seferihisar köylüleri, mahkemenin kararını zeybek oynayarak kutladı

İzmir 3. İdare Mahkemesi, İzmir'in Seferihisar İlçesi'ne bağlı Orhanlı Köyü’nde kurulmak istenen Jeotermal Enerji Santrali (JES) projesine ilişkin ruhsatların iptaline karar verdi. Orhanlı köylüleri, mahkemenin kararını zeybek oynayarak kutladı.

  • Ege Postası
  • 17.11.2022 - 20:24

Seferihisar'ın Orhanlı Köyü'nde yapılmak istenen JES projelerini durdurmak için iki yıldır mücadele veren köylüler ve çevreciler, mahkemeden gelen kararla sevindi. İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı, Orhanlı Köyü Doğa Derneği ve CHP Seferihisar İlçe Örgütü'nün de müdahil olduğu davada, Orhanlı'daki 3 jeotermal alanın ruhsatını iptal etti.

Köylüler, kararı zeybek oynayarak, keşkek dağıtarak kutladı.

BAŞKAN YETİŞKİN: BİRLİK OLDUĞUMUZ İÇİN KAZANIYORUZ

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Yine bunlar bununla kalmazlar. Yine buraya farklı yollarla hücum edecekler. Bizim her zaman uyanık olmamız lazım. Orhanlı Köyü bizim için çok değerli bir köy. Organik pazarda çok büyük bir payı olan köy. Burası göç veren değil aksine göç alan bir köy. Dışarıdan yerleşmek isteyen çok insan var. Orhanlı her anlamda, doğasıyla, taşıyla, toprağıyla, suyuyla, herşeyiyle, Seferehisar'ın gözbebeği köylerinden biri. Ben halen köy diyorum. Mahalle kelimesine ağzımız alışmadı bir türlü. Burası bir köy ve köy olmaya da devam edecek. Biz Seferihisar Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bizim için Orhanlı Köyü bizim için çok büyük bir değer. O değerleri kaybetmememiz gerekiyor. Hukuki yönden yapılması gereken ne varsa, ne şekilde mücadele etmemiz gerekiyorsa onları hep beraber sürdürmeye devam edelim. Birlik olduğumuz için kazanıyoruz. Esasen kazanan bizler değiliz, doğa ve geleceği olan çocuklar" dedi.

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ise "Hayatta vazgeçenler değil, mücadele edenler tarihe geçer. Bugün Orhanlı Köyü'müzde mücadeleden vazgeçmeyen, toprakları, ağaçları ve gelecekleri için azimle savaş veren güzel yürekli hemşehrilerimizle bir araya geldik. Bölgede açılmak istenen üç tane jeotermal kuyusunun yargı kararıyla iptali kararı sonucunda kazandıkları zaferin haklı gururunu ve sevincini birlikte yaşadık" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.