Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar'da gece pazarı tartışması: Esnaftan belediyeye tepki

Seferihisar'da gece pazarı tartışması: Esnaftan belediyeye tepki

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, Seferihisar ziyaretinde duyurduğu Sığacık Mahallesi Girlen mevkisine yapılması planlanan Millet Bahçesi proje alanına, Seferihisar Belediyesi tarafından yapılmak istenen gece pazarı Sığacık halkından ve esnaftan tepki gördü. Sığacık esnafı, Girlen mevkiinde yapılmak istenen gece pazarının haksız rekabete sebep olacağından duydukları endişeyi dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 08.06.2022 - 16:35

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Seferihisar ziyareti sırasında Sığacık Mahallesi Girlen mevkisine Millet Bahçesi yapılacağını duyurmuştu. Bu gelişmelerin ardından Seferihisar Belediyesi ise Girlen mevkiine gece pazarı yapmak için harekete geçti.

Bölgede iş makineleri yardımıyla beton döküldü, çalışma başlatıldı. Aynı zamanda Millet Bahçesi proje alanı olan bölgede başlatılan çalışma tartışmalara yol açtı.

Esnaftan tepki var: "Haksız rekabet oluşacak"

Sığacık Kaleiçi esnafı, Girlen bölgesine yapılmak istenen gece pazarına karşı çıktı. Esnaf, Sığacık Kaleiçi’ndeki giderlerinin fazla olduğunu belirterek, kurulacak gece pazarının haksız rekabete yol açacağını söyledi.

Esnaf Tuba Kayıkçı, "Kaleiçi’ndeki esnafla ilgili bir sıkıntı oluşuyor. Oradaki rakamlar çok cüzi, buradaki kiralarımız, harcamalarımız, giderlerimiz çok farklı. Kale dışındaki gece pazarında kar marjı çok yüksek kalıyor, bizim Kaleiçi’nde giderlerimiz yüzünden kâr marjımız çok azalıyor. Burada bir haksız rekabet var. Oradaki fiyatlandırma belediyenin oraya çalışma izni verirkenki durumları daha farklı değerlendirmesi gerekir” diye konuştu.

"Burada gece pazarı formatına hitap edebilecek oldukça fazla dükkân var"

Sığacık’ta gece pazarının faydalı olmayacağını vurgulayan kafe işletmecisi Ecevit Gökçe Yurtkal, “Beş senedir burada hizmet veriyoruz biz. Aynı zamanda ruhsatlı hediyelik eşya dükkanıyız, hediyelik eşya satıyoruz ve kafeyiz. Geldiğimizden beri bu gece pazarı meselesi var. Üç dört kere de yer değiştirdi. Şimdi de sanırım başka bir bölgeye yapılmak isteniyor. Bunu çok doğru bulmuyorum; çünkü burada gece pazarı formatına hitap edebilecek oldukça fazla dükkân var ve yüksek kiralar, yüksek vergiler ödüyorlar. Eşit derecede rekabet olacağını düşünmediğim için öyle bir sistemin burada faydalı olacağını düşünmüyorum” diyerek haksız rekabet oluşacağına da değindi. Yurtkal, “Yeşil alana tabii ki ihtiyacımız var esasında. Yeşil alan olarak kısıtlı bir bölge. Doğru yapılırsa karşı değiliz. Millet Bahçesi yeşil olan olarak kalacaksa olabilir bir proje” diye konuştu. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.