Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağanak Foça'nın kırsal mahallelerini vurdu

Sağanak Foça'nın kırsal mahallelerini vurdu

İzmir'in Foça ilçesinde, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak kırsal mahallerdeki bazı ev, çiftlik ve tarlaların su altında kalmasına neden oldu. İlçe merkezindeki Atatürk Mahallesi'nde ise bazı sokakların logarları taştı, su baskınları yaşandı.

  • Ege Postası
  • 14.12.2020 - 17:02

Foça'da geçen 10 Aralık Perşembe günü başlayan yağmur üreticileri sevindirdi. 4 gündür aralıklarla yağan yağmurun dün saat 21.00 sıralarında yerine sağanak yağmura bıraktı. 3 saat boyunca süren yağmur, hayat olumsuz etkiledi. Özellikle ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki Yenibağarası ve Bağarası Mahalleleri'nde sağanağın neden olduğu sel suları etkili oldu. Bölgedeki bazı ev, çiftlik ve tarlalarda su baskınları yaşandı. Yüksek kesimlerden inen yağmur suları dere yataklarını doldurdu. Bazı dere yataklarındaki künklerin tıkınması nedeniyle taşkınlar yaşandı. 4 gün önce başlayan yağmurların tam zamanında ve istedikleri gibi geldiğini belirten üreticiler, akşam sağanağın neden olduğu sel ile buğday ekili tarlaların suyla dolması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. İlçe merkezindeki Atatürk Mahallesi'nde ise bazı sokakların logarları taştı, su baskınları yaşandı. Sel ve su baskınlarının yaşanmaya başladığı anlardan itibaren Foça Belediyesi ve İZSU ekipleri iş makineleri ile dere yatakları, kanal ve evlerin bahçelerinde biriken sulara günün ilk ışıklarına kadar müdahale etti. Bölgede sular yağmurda etkisini kaybetmesiyle birlikte çekilmeye başladı.

Yenibağarası Mahallesi'nde yaşayan Osman Oskay, Saat 21.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur nedeniyle, evimizin yakınındaki dere yatağı sel suları ile dolup, taştı. Geçen sene de aynı şekilde sel olmuştu. Ancak, sular evimize gelmemişti. Bu defa sular çok daha fazla yükseldi. Suyla dolan oğlumun evi, perişan oldu. Onları aynı bahçe içindeki kendi evimize aldık. Çizme boyu çamur var. Buzdolabı, çamaşır makinesi, yatak odası takımı hepsi, sular içinde. Bizden aşağıda evler var onları da su basmış. Çukurda kalan çiftlikler var. Oralarda su altında. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve ekibi geldi. İş makineleri ile duruma müdahale ettiler. Kendisi de durumu yakından gördü dedi. (DHA)

Urla ilçesi sağanak yağışa teslim oldu

İzmir'in Urla ilçesi sağanak yağışa teslim oldu. Aşırı yağış nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

İki günden biri aralıksız süren sağanak yağış sonucu Özbek, İskele, Torosan ve Denizli Mahallelerindeki birçok ev ve iş yerini su bastı. Yağmur, bazı derelerin de taşmasına neden oldu. Belediye ve İZSU personelleri, ekipler halinde vatandaşlardan gelen ihbarlara yetişmeye çalıştı.

Dikili yağmura teslim oldu

İzmir'in Dikili ilçesinde 11 Aralık akşamı başlayan sağanak yağış zaman zaman su baskınlarına neden olurken, ilçedeki bazı sokaklar çamur nedeniyle yürünemez hale geldi.

Tüm yurdu etkisi altına alan sağanak yağışlar İzmir'in Dikili ilçesini de etkiledi. 11 Aralık'ta başlayan sağanak yağışlar nedeniyle kazılan yollarda bulunan toprak ve mıcır yağmur sularıyla sahile indi. İlçenin genelinde ve Alipotra bayırında bulunan sokaklarda yer yer su baskınları meydana geldi. Öte yandan çalışmalar nedeniyle bazı sokaklarda çamur oluştu. Meteorolojiden alınan bilgilere göre 11 Aralık akşam saatlerinde başlayan yoğun yağışların yarın etkisini azaltacağı öğrenildi. Son 24 saatte Dikili'de metrekareye 75 kilogram yağışın düştüğü bildirildi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.